reklama

Varíme s medveďom - Hrušky na červenom víne

Tak dnes si strihneme jeden jednoduchý, ale pri tom naozaj exkluzívny múčnik. Je mimoriadne vhodný do teplých dní, keď na nejaké tie ťažké krémové sladkosti nie je správny čas. Ovocné múčniky sa v poslednej dobe tak povediac znovu zrodili a tešia sa stále väčšej obľube. Pred nedávnom ma na tento recept upozornil jeden diskutujúci. Mal ho prepracovaný do úplnej dokonalosti, my tu však dnes použijeme jednoduchšiu, napriek tomu však rafinovanú verziu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Čo budeme potrebovať

Zoznam ingrediencií je naozaj krátky. Hrušky na osobu 1 - 2 kusy, 4decilitre suchého červeného vína, kúsok škorice, tri klinčeky, vanilkovýlusk a 2 - 3 polievkové lyžice cukru.

Obrázok blogu

Najskôr si očistíme hrušky. Rozpolíme ich, ošúpeme a vykrajovátkomvykrojíme jaderníky. Netrápime sa, že hrušky po očistení pomerne rýchlohnednú. Aj tak ich budeme "farbiť" červeným vínom.

Obrázok blogu

A teraz malá rada, ako sa pracuje s vanilkovým luskom. Ostrým nožomho pozdĺžne prerežeme a potom s pomocou noža z vnútra struku zoškrabememäkkú časť. Je to vlastne milión malých drobulinkých vanilkovýchsemienok. Použijeme semienka, len z jednej polovice vanilkového lusku.Semienka z druhej polovice si ešte odložíme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do rajničky dáme hrušky, škoricu, klinčeky, zoškrabanú vanilku a lyžicu cukru...

Obrázok blogu

... a všetko zalejeme červeným vínom. Veľkosť rajničky vyberiemetak, aby bolo čo najviac hrušiek ponorených vo víne. Privedieme k varu.

Obrázok blogu

Pod pokrievkou pomaly varíme asi 10 minút. Potom, ak niektoré častihrušiek neboli ponorené vo víne, ich poprevraciame a varíme ďalšíchdesať minút..

Obrázok blogu

Uvarené hrušky vyberieme z vína, rajničku odkryjeme a pridámeteplotu. Varíme až kým sa všetko nezredukuje na menej ako jedendeciliter tekutiny. Trvalo to približne 15 minút.

Obrázok blogu

Zredukovaná tekutina získala úžasnú rubínovú farbu a hustotu omáčky. Vtejto nádhernej omáčke ešte raz poprevraciame hrušky aby sa krásneobalili a všetko necháme vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

K hruškám na víne by sa správne mal podávať krém z Mascarpone. Akvám nie je ľúto a stačí peňaženka, tak určite odporúčame použiť ten.My sme použili jemný termizovaný tvaroh. Predáva sa ako odtučnený akvalitou sa síce Mascarpone nevyrovná, ale aj tak všetkým chutilo.

K tvarohu sme pridali semienka z druhej polovice vanilkového lusku a dve lyžice cukru. Stačí len premiešať a môžeme servírovať.

Obrázok blogu

Všetko by malo byť pekne vychladnuté až studené z chladničky. Na tanierdáme kopček ochuteného tvarohu, obložíme hruškami a polejeme skvelouvínovou omáčkou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu