reklama

Varíme s Medveďom - Rybacie ragú

Už minule Medveď avizoval, že po sérii veľmi zdravých a diétnych zeleninových jedál, bude vhodná aspoň malá zmena pre tých, ktorí zelenine až natoľko neholdujú, ale aj tých, ktorí už dávnejšie v diskusiách k nášmu vareniu hľadajú a nenachádzajú recept na dobrú rybu.  Zároveň sa vám touto cestou chceme poďakovať za skutočne skvelé prijatie aj tých ‚najzeleninovanejších‘ zo zeleninových jedál u niektorých z vás s nadšením a u ostatných aspoň s veľkou dávkou tolerancie a pochopenia. Veľmi si to vážime. :)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

K tomuto rybaciemu ragú som sa dostal prostredníctvom kuchárskej knihy 'Varíme s pôžitkom' z roku 2003 vydavateľstvo Svojtka & Co. Kuchárska kniha má skvelé recepty, ale pri jej použití musíte byť zdatnými kuchármi, pre skromné popisy. Recept ma upútal najmä tým, že ragú v ňom sa robí zo všade dostupného rybacieho filé z tresky a pritom je skutočne lahodné.

Potrebujeme:

1,2 kg filé (to je na 4 porcie a nie sú medvedie), 2 cibule, 4 klinčeky, konzervu talianskych rajčín, alebo 4 rajčiny, 150g šampiňónov, olivový olej, 1,5 dcl bieleho vína, 1,5 dcl smotany na varenie, polievkovú lyžicu sekaného kôpru (môže byť aj mrazený, alebo sušený), 5 dkg zelených olív bez kôstky, 150g tvrdého syra (môže byť nízkotučný, ale aj tučnejší, alebo parmezán), biele mleté korenie a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Práce je opäť máličko:

Obe cibule očistíme, do jednej napicháme klinčeky a druhú nakrájame na malé kocky. Kôpor nasekáme, olivy pokrájame na hrubšie kolieska, šampiňóny očistíme a prekrojíme. Syr jemne postrúhame. 

Obrázok blogu

Do veľkého hrnca dáme vodu, cibuľu s klinčekmi, lyžicu soli a necháme zovrieť. Vložíme do nej zamrznuté kocky filé, necháme zovrieť a asi 10 minút povaríme.

Obrázok blogu

Nižšie vidíme uvarené a scedené filé. Bol som prekvapený, ako pekne stále drží tvar. Varenie má svoj význam. Voda nám odplavila hrubšiu chuť a arómu rybiny a zároveň je filé veľmi šťavnaté. Necháme ho vychladnúť a natrháme na väčšie kúsky. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Nakrájanú cibuľu dáme na olej a necháme speniť. Pridáme šampiňóny, soľ, biele korenie (maximálne 1/3 kávovej lyžičky), posekaný kôpor, olivy a rajčinovú konzervu (nie vcelku :)). Všetko zakryté 10 minút dusíme. Následne pridáme kúsky filé, biele víno a smotanu, privedieme do varu a odkryté redukujeme, kým sa nám tekutina nezredukuje na polovicu. (cca 15 minút)

Obrázok blogu

Asi takto to má vyzerať.

Obrázok blogu

Fantasticky nevtieravo voňajúcu zmes vlejeme do vhodnej nie príliš veľkej nádoby na zapečenie.

Obrázok blogu

Posypeme strúhaným syrom a

Obrázok blogu

pri 200 stupňoch takto krásne do zlatova zapečieme.

Obrázok blogu

Tak a tu je výsledok.

Obrázok blogu

Bez ďalších komentárov dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu