reklama

Varíme s Medveďom - Plnené zapečené baklažány

Baklažány patria u nás doma k obľúbeným jedám. Pripravujeme ich na veľké množstvo spôsobov a všetky nám chutia. Dnešné plnené baklažány sú inšpirované arabským fast foodom na Obchodnej ulici v Bratislave, kde niekoľko starších dám a pánov pripravuje jedlá rovankým spôsobom, ako si ich pripravujú  u seba doma. Skvelý plnený baklažán je pochúťka, ktorú by ste mali vyskúšať. Môj recept je inšpirovaný len celkom voľne. Vlastne len technológiou, ktorou tu pripravujú celé baklážany.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (53)

Čo budeme potrebovať

Na jednu porciu pre každú osobu jeden stredne veľký baklažán, pol balíčka šampiňónov, dve paradajky, lyžicu bazalky, lyžičku drveného kmínu, kúsok tvrdého syra (použili sme skvelý ovčí z trhu na Žilinskej), lyžicu olivového oleja, cesnak a soľ.

Obrázok blogu

Čo s tým urobíme

Baklažány po dĺžke nakrojíme, ale nedokrojíme do konca, takže stále sú pokope v jednom kuse. Štrbinu opatrne zväčšíme prstami a votrieme do nej soľ.

Necháme pätnásť minút odstáť, uložíme na plech a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov celzia. Pečieme asi dvadsať minút, ak sú baklažány menšie, tak kratšie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Na panvicu dáme lyžicu olivového oleja a rozohrejeme. Pridáme očistené a nasekané šampiňóny a restujeme, kým sa z hríbov neodparí všetka tekutina a nezačnú sa pražiť.

Obrázok blogu

Pridáme nakrájané paradajky, bazalku, kmín a všetko dusíme do hustej kašovitej konzistencie.

Obrázok blogu

Plnku ešte jemne prisolíme a máme ju hotovú. Vonia úžasne a za skvelý nápad spojenia bazalky s hríbmi patrí nekonečná vďaka elisabeth.

Obrázok blogu

Z rúry vytiahneme baklažány. Zmäkli a krásne sa otvorili. Každý baklažán ešte upravíme, aby sa dal ľahko naplniť. Polejeme ho lyžicou olivového oleja, jemne posolíme a potrieme roztlačeným cesnakom.

Obrázok blogu

Naplníme plnkou, posypeme strúhaným syrom a ešte na pätnásť minút vrátime zapiecť do rúry.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Zapečený plnený baklažán nádherne vonia a je to celkovo diétne jedlo, ktoré si pokojne môžete dopriať bez výčitiek svedomia.

Obrázok blogu

Podávali sme k nemu grilované kuracie prsia, jemne namarinované olivovým olejom, cesnakom, soľou a čiernym korením. A samozrejme surovú zeleninu.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu