reklama

Varíme s Medveďom - Zo starého nové

Tento recept by sa vlastne správne mal volať "Varíme zo zbytkov", ale spojenie aspoň akej takej predstavy gurmánstva a slova zbytky mi nejako nesedí a tak som vymyslel tento, oveľa lepšie znejúci názov. Pripravil som dva recepty, ktoré môžete použiť, keď zostanú zbytky nie práve najobľúbenejších jedál. A ešte sa vám podarí dostať do detí trochu zdravej zeleniny.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (90)

Zapekaná lusková omáčka

Macko navaril poriadny hrnčisko luskovej omáčky a po treťom dni nám už akosi prestala šmakovať. Tá tmavšia farba nie je z toho, že by už začínala chodiť. Na jej zahustenie totiž použil pohánkovú múku. V chladničke zostalo ešte trochu polievkových cestovín (sú to známe slovenské gágoríky), ktorých sme uvarili akosi priveľa a nezostala pre ne polievka. Použiť môžeme akýkoľvek prívarok, ktorý sa nepodarilo skonzumovať a k nemu ešte pridáme. Trochu krájanej šunky, kúsok syra, cesnak a vajcia.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vajcia vyšľaháme metličkou.

Obrázok blogu

Pridáme k nim prívarok, cestoviny, nasekanú šunku, polovicu nastrúhaného syra a roztlačený cesnak a všetko spolu premiešame.

Obrázok blogu

Hmotu prenesieme do pekáča a posypeme druhou časťou strúhaného syra.

Obrázok blogu

Pri dvesto stupňoch pečieme približne tridsať minút.

Obrázok blogu

Podávame s čerstvou zeleninou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

Zeleninová polievka zvonku aj zvnútra

Zeleninové polievky varievame veľmi často. Je to dobré diétne jedlo, ktoré dokáže zasýtiť a hlavne dá sa uvariť stokrát a vždy bude trochu iná. Do tejto sme okrem koreňovej zeleniny, papriky a paradajky pridali aj fazuľu s konzervy. Ale je naozaj jedno akú polievku použijete. Mohol by byť pokojne aj číry mäsový vývar.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dôležité je aby sa polievka dala scediť. Riedke do jednej misy, husté do druhej. K polievke budeme potrebovať ešte vajcia, hladkú múku, tavený syr, tvrdý syr a cesnak.

Obrázok blogu

Z riedkej časti polievky, vajec a hladkej múky spravíme palacinkové cesto.

Obrázok blogu

Klasickým spôsobom opražíme palacinky. Naozaj nádherne voňajú.

Obrázok blogu

Tavený syr vymiešame s roztlačeným cesnakom.

Obrázok blogu

A môžeme palacinky plniť.

Obrázok blogu

Každú potrieme trochou cesnakového syra a posypeme hustou časťou polievky. Zabalíme palacinky a je to hotové.

Obrázok blogu

Palacinky môžeme ešte posypať strúhaným syrom. K tomu sa skvele hodí nejaký ten šalát s čerstvej zeleniny.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu