reklama

Varíme s Medveďom - Krídelká a cukina

Jedným z mojich obľúbených televíznych šéfkuchárov je aj Bill Granger. Varí s veľkou radosťou a nadhľadom, v úžasnej kuchyni, z jednoduchých ingrediencií. Krásne je, že v jeho programe skoro všetky jeho výtvory s veľkou chuťou jedia jeho nádherné deti. A presne tak na mňa jeho varenie pôsobí, rodinné, chutné, spríjemní deň. Kuracie krídelká podľa Billa chcem uvariť už dávno a tentokrát mi napadlo čo k nim. Cukinový koláč! A dnešný recept bol na svete.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

Krídelká podľa Billa sú naozaj jednoduché. Pár ingrediencií a vynikajúci výsledok. Cukinový koláč ako príloha bol skvelý, ale môžete si ho dať aj ako hlavné jedlo s veľkým zeleninovým šalátom. Tak poďme na to.

Čo budeme ptrebovať

Na krídelká podľa Billa samozrejme krídelká a k nim celú hlavičku cesnaku, pol šálky citrónovej šťavy, pol šálky medu, čierne korenie a soľ.

Na cukinový koláč jeden kilogram cukiny, jednu stredne veľkú cibuľu, tri strúčiky cesnaku, päť vajec, dvadsať dekagramov polohrubej múky, jeden kypriaci prášok do pečiva, dvadsať dekagramov tvrdého syra, soľ a bylinky. My sme použili tymián, ale hodí sa aj bazalka, oregáno, alebo nasekaná petržlenová vňať. Podľa chuti môžeme dokonca pridať aj kari.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Krídelká umyjeme, rozložíme do pekáča, osolíme, okoreníme, podlejeme dvoma decilitrami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov celzia na tridsať minút.

Obrázok blogu

Počas pečenia roztlačíme cesnak (naozaj celú jednu hlavičku). Pridáme citrónovú šťavu, med a všetko poriadne premiešame.

Obrázok blogu

Po pol hodine pečenia krídelká vyberieme

Obrázok blogu

... a zalejeme cesnakovo - citrónovo - medovou zálievkou. Vrátime do rúry a pečieme ďalších dvadsať až dvadsaťpäť minút. Počas pečenia polievame krídelká výpekom.

Obrázok blogu

A sú hotové. Omáčka by mala mať medovú konzistenciu.

Obrázok blogu

Aj koláč je veľmi jednoduchý. Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle a osolíme. Ak máme mladé cukiny nemusíme ich ani šúpať. Väčšie a staršie cukiny by som ale pred strúhaním určite ošúpal.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Cibuľu a cesnak nakrájame, osolíme a opražíme na troche oleja do zlata.

Obrázok blogu

Opraženú cibuľu a cesnak a spolu s bylinkami a korením podľa vlastnej chuti pridáme k cukine.

Obrázok blogu

Pridáme vajcia, dve tretiny nastrúhaného tvrdého syra, múku, kypriaci prášok

Obrázok blogu

... a všetko spolu poriadne premiešame. Cesto necháme odstáť aspoň desať minút.

Obrázok blogu

Zapekaciu misu vymažeme olejom a vysypeme strúhankou.

Obrázok blogu

Cukinové cesto preložíme do zapekacej misy a posypeme poslednou časťou nastrúhaného syra.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi tridsaťpäť až štyridsať minút, do krásnej zlatavej farby.

Obrázok blogu

Tak a jednoduchý voňavý obed je hotový. Cukinový koláč ma nadchol a určite si ho ešte niekedy zopakujeme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu