reklama

Varíme s Medveďom - Španielska plnená omeleta

Dnes opäť raz jeden rýchly recept, ktorý zvládnete za pár minút a aj bez veľkých kuchárskych zručností. U nás mu hovoríme Španielska plnená omeleta, hoci netuším, kde som ten názov zobral a či má so Španielskom aspoň niečo spoločné. Robievame ju, keď je nedostatok času a potrebujeme uvariť niečo pre väčšiu spoločnosť. Túto som pripravoval pri príležitosti "daňovej párty". Zišli sa u nás nejakí tí priatelia - daňovníci. Tak som najprv spočítal dane a potom rýchlo ukuchtil túto omeletu. Chutilo im, tak bude hádam chutiť aj vám.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (30)

V podstate do omelety môžete vraziť čokoľvek čo máte radi. Rumové pralinky by som asi neskúšal, ale kto vie, kto vie...

My sme do tej našej vrazili...

Na osobu dve až tri vajcia, ku ktorým pridáme jeden a pol decilitra mlieka, dve až tri kopcovité lyžice hladkej múky, jednu cibuľu, dve zelené papriky, hrášok, šampiňóny, dvadsať dekagramov šunky, dvadsať dekagramov tvrdého syra, olej a soľ. Okrem toho môžete použiť celú škálu iných ingrediencií celkom podľa princípu - čo chladnička ponúka. Napríklad pór, kukuricu, salám alebo klobásu, nasekaný baklažán, paradajky, slaninu, olivy... Vašej kreativite sa skutočne medze nekladú.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalšou nepovinnou ingredienciou sú zelené šalátové listy, my sme použili ruccolu, ale pokojne ju nahraďte akýmkoľvek u vás obľúbeným druhom listového šalátu. K nemu pridáme olivový olej, balsamicový ocot, alebo citrónovú šťavu a trochu soli.

Obrázok blogu

Tak a poďme variť. Cibuľu, šampiňóny, papriku a šunku nakrájame.

Obrázok blogu

Všetko okrem cibule zmiešame, pridáme k tomu hrášok a plnku do omelety máme hotovú.

Obrázok blogu

Cibuľu opražíme oleji do sklovita, osolíme a

Obrázok blogu

... pridáme pomiešanú plnku. Prikryjeme pokrievkou a desať minút dusíme.

Obrázok blogu

Zatiaľ v mlieku rozšľaháme múku,

Obrázok blogu

... pridáme vajcia...

Obrázok blogu

... a všetko spolu ešte raz premiešame.

Obrázok blogu

Plnka sa nám za ten čas už podusila.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Zalejeme ju vyšľahanými vajcami a prikryjeme pokrievkou.

Obrázok blogu

Stiahneme plameň a necháme desať minút dusiť.

Nastrúhame syr, posypeme po povrchu skoro hotovej omelety, opäť prikryjeme pokrievkou a necháme variť posledných desať minút.

Obrázok blogu

Umyjeme a osušíme šalát. Posolíme ho, zalejeme olivovým olejom, balzamikovým octom a premiešame.

Obrázok blogu

Vajcia celkom stuhli a syr sa naopak celkom roztopil. Omeleta je hotová. Ďalšia časť je už nepovinná.

Obrázok blogu

Na horúcu omeletu rozložíme ochutené zelené šalátové listy, prikryjeme pokrievkou, stiahneme z plameňa a okamžite podávame.

Obrázok blogu

S kúskom čerstvého tmavého chleba je táto výdatná a jednoduchá večera skvelým rodinným jedlom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu