Varíme s Medveďom - Hot Dog

Autor: Roman Daniel Baranek | 16.1.2011 o 12:00 | Karma článku: 13,27 | Prečítané:  6443x

Veru všimli ste si dobre, dnešný recept je naozaj Hot Dog. Niečo, čo sa predáva skoro v každom stánku na skoro každej stanici. Chytia to, švacnú do mikrovlnky, oblejú horčicou, alebo kečupom a hotovo. No hotovo ako hotovo! Keďže všetky ingrediencie, ktoré toto fastfoodové jedlo obsahuje mám veľmi rád, rozhodli sme sa, že ho musíme trochu viac "skultúrniť". Nájsť postup, aby sa z gumového rožka naplneného neidentifikovateľným kusom údeniny stalo niečo, do čoho sa zakúsneme s privretými očami a slastným výrazom v tvári. Teda ja sám by som si pri spomienke na to, ako sa to jedlo a ako to chutilo, hneď jeden taký dal, takže myslím, že sa to podarilo.

Základom sú kvalitné párky. Viedenské, spišské alebo teľacie. Je dobré mať prehľad, kde sa čo predáva, ale  dobrým tipom pre kvalitné párky sú vždy vybrané súkromné mäsiarstva.

Okrem párkov si pripravíme pečivo, čínsku (klasickú bielu) kapustu, jarnú cibuľku, horčicu a kečup, alebo podľa vlastnej chute majonézu, tatarskú omáčku, alebo nejaký obľúbený dresing, či dip.

DSCN6783.JPG

Kapustu a cibuľu nasekáme, premiešame a jemne posolíme. Necháme odstáť a pustíme sa do pečiva.

DSCN6787.JPG

Nie, nebudeme ho jesť, ideme ho rozkrájať a roztvoriť. Najlepšie zúbkovaným nožom ho narežeme tak, aby na strane, ktorá je rovnejšia zostalo spojené a potom ho prstami roztvoríme.

DSCN6790.JPG

Tak a sú pripravené zmeniť sa na lahôdku.

DSCN6799.JPG

Pripravíme si párky. Vodu mierne osolíme, vložíme párky a zohrejeme. Je to presne tak, párky nikdy nevaríme. Dokonca aj naozaj kvalitné párky dokážu pri vare popraskať. Jednoducho vodu privedieme k bodu, keď sa začína variť, vypneme a necháme tak.

DSCN6808.JPG

Grilovaciu panvicu jemne natrieme olejom a rozohrejeme ju. Položíme na ňu pečivo rozrezanou stranou dolu a...

DSCN6801.JPG

niečím vhodným ho zaťažíme. To zabezpečí, že sa pečivo ogriluje rovnomerne. Grilujeme najviac dve minúty. Potrebujeme chrumkavé kúsky voňavého pečiva a nie briketu.

DSCN6802.JPG

Pečivo môžeme ugrilovať aj z druhej strany. Skôr ho len tak prehrejeme, trvá to ešte kratšie ako prvé grilovanie.

DSCN6805.JPG

A je ugrilované. Pravdou je, že by sme si nemali nagrilovať takúto zásobu, ale každý Hot Dog dokončiť hneď po vybratí z panvice. Vtedy je ešte pečivo mäkké. Po vychladnutí môže trochu vyschnúť a keď ho zatvárame mohlo by popraskať.

DSCN6810.JPG

Pečivo potrieme horčicou.

DSCN6812.JPG

Vložíme párok.

DSCN6814.JPG

Potrieme kečupom.

DSCN6816.JPG

Posypeme zmesou kapusty a cibuľky.

DSCN6818.JPG

A sú hotové! Keď si Hot Dogy pripravíme sami doma, vieme čo v nich je a je to naozaj skvelé rýchle jedlo. Večera za pár minút, ktorou potešíme celú rodinu.

DSCN6823.JPG

Dobrú chuť.

DSCN6825.JPG

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?