Varíme s Medveďom - Variácia na mäsové gule

Autor: Roman Daniel Baranek | 27.3.2011 o 12:00 | Karma článku: 12,01 | Prečítané:  3923x

Tak sme sa dočkali. Konečne prišiel ten správny čas a nastala tá správna príležitosť na toto dlho očakávané jedlo. Pripravoval som narodeninovú párty pre kamaráta a tento trochu extravagantný recept sa výborne hodil aj jemu aj mne.  Bez neho by som totiž tento týždeň znova musel uverejniť niečo o tom, ako sa varí naturálna ryža. V stredu totiž skončí naše posledné štvrté obdobie očistnej ryžovej kúry. Musím vás hneď na úvod upozorniť, že môj dnešný recept ani nepričuchol k niečomu, čomu by sa dalo povedať "zdravá strava".

Prvý krát som ho videl na youtube v sekcii "Epic Meal Time". Je to také správne testosterónové varenie s kopou tuku, ktoré vám privodí vysoký cholesterol a pocit, že už nikdy nechcete nič zjesť. Ale veď si to pozrite sami. Tie recepty sú úžasné a určite veľmi inšpiratívne.

Druhý krát som sa už len nepozeral, ochutnával som, pretože rôzne variácie na tento recept úspešne vyskúšal môj brat s kamarátmi. No a dnes teda konečne idem na to ja.

Čo budeme potrebovať

Asi jeden a pol kilogramu mäsa na fašírky, alebo hamburgre. Ja som ho vytiahol z mrazáku, kde som ho mal už hotové, ale obvykle ho pripravujeme takto: Namelieme hovädzie a bravčové mäso v pomere 1:1, pridáme  pečivo, alebo chlieb namočený vo vode a vyžmýkaný, dve vajcia a koreniny. Cesnak, červenú papriku, čierne korenie, rescu a tymián. Všetko do hladka spracujeme.

K mletému mäsu ešte potrebujeme jeden balíček plnených syrových tortelín, hotovú paradajkovú omáčku na cestoviny, veľký guľatý chlieb, tvrdý syr a olej.

01.JPG

Čo s tým urobíme

Najprv podľa návodu na obale uvaríme cestoviny, scedíme ich a...

02.JPG

pomiešame s omáčkou.

03.JPG

Zoberieme si vhodnú misu guľatého tvaru a celú ju vystelieme alobalom.

04.JPG

Potom ju znova vystelieme. Tento krát mletým ochuteným mäsom. Na obrázku to nie je veľmi dobre vidieť, ale v tej mäsovej zmesi je v strede veľký kráter.

05.JPG

Kráter naplníme uvarenými cestovinami.

06.JPG

Všetko prekryjeme zbytkom ochuteného mäsa a...

07.JPG

poriadne zabalíme do alobalu, ktorý prečnieval cez okraje misy. Nakoniec ešte jedným kusom alobalu všetko prekryjeme.

08.JPG

Vyklopíme z misy na plech a v rúre rozohriatej na 170 stupňov pečieme jeden a pol hodinu. Po vytiahnutí necháme vychladnúť, aby sa s guľou lepšie manipulovalo.

09.JPG

Veľký peceň guľatého chleba prekrojíme na polovicu a...

10.JPG

v spodnej časti vydlabeme otvor, do ktorého guľa presne zapadne.

11.JPG

Oba diely chleba popolievame olejom, do vydlabanej diery vložíme mäsovú guľu a všetko hojne zasypeme strúhaným syrom.

12.JPG

Zapečieme v rúre zohriatej na 170 stupňov približne pätnásť až dvadsať minút.

13.JPG

A máme hotový poriadny megaburger. Ale naozaj mega. Nakŕmime s ním šesť až osem ľudí. Podávame buď so šalátom, alebo kopou hranoliek, nech je ten fast foodový zázrak dokonalý.

15.JPG

Tak všetkým dobrú chuť a Róbertovi všetko najlepšie k narodeninám.

14.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?