reklama

Varíme s Medveďom - Moje jarné jedlo

No tak čo? Máte aj vy nejaké svoje jarné jedlo? Niečo na čo sa tešíte celú zimu? Dnes je to jednoduchšie, pretože v supermarketoch majú zeleninu celý rok. To je pravda majú, ale aj tak čakáme na jar, aby sme si konečne na trhu kúpili zeleninu, ktorá je plná chuti a vône. Takže keď sa dočkáme konečne jari, varievame toto jednoduché jedlo, ktoré sa hodí do kategórie "varíme za gastráč".Dnes je u nás slávnostná večera, takže keď budete môj dnešný recept čítať, budem lietať po kuchyni, dokončovať hus a červenú kapustu, šľahať šľahačku na jahodový trifle, prestierať stôl a tešiť sa na veľkú rodinnú večeru. Ale napriek tomu som sa oveľa viac tešil na toto jednoduché jedlo, ktoré sme si vždy varievali, aby sme mohli povedať: "Tak a jar je už konečne tu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Moje najobľúbenejšie jarné jedlo je Vajíčkové halušky s jarným šalátom. Pre ich výrobu potrebujeme halušky (alebo noky). Ich recept nájdete tu. K nim na osobu dve vajcia,  deciliter mlieka, soľ, čierne korenie a olej, alebo masť.

Obrázok blogu

Vajcia s mliekom, soľou a čiernym korením...

Obrázok blogu

... vymiešame do hladka...

Obrázok blogu

...a všetko spolu opražíme na horúcej masti, alebo oleji. Vyrobíme vlastne praženicu. Vajíčka na horúcej panvici nepretržite miešame...

Obrázok blogu

... a keď sú hotové...

Obrázok blogu

...vysypeme ich na halušky...

Obrázok blogu

...a premiešame. No a vajíčkové halušky sú hotové. Faktom je, že takto potupujeme vtedy, ak sú halušky čerstvé. Ak sú však staršie, napríklad z predchádzajúceho dňa, tak to celé ro naopak, pridáme halušky do horúcej panvice k vajíčkám a jedlo dokončíme v nej.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

K vajíčkovým haluškám si vždy robíme jarný šalát. To je práve tá časť receptu, ktorá z tohoto jednoduchého jedla robí oslavu jari.

Potrebujeme listový hlávkový šalát, reďkvičky a jarnú cibuľku. Na zálievku soľ, cukor, ocot a vodu.

Obrázok blogu

Zeleninu umyjeme a očistíme. Šalát natrháme, reďkvičky nakrájame na štvrtiny a cibuľku na kúsky.

Obrázok blogu

Pripravíme si zálievku z pol litra studenej vody, pol lyžičky soli, štyroch lyžíc cukru a šiestich lyžíc octu. Poriadne premiešame. A všetko vylejeme do zeleniny.

Obrázok blogu

Premiešame a necháme desať, pätnásť minút postáť.

Obrázok blogu

A to je celé. Jemné, mäkké a lahodné halušky s chrumkavým, ostrým a šťavnatým šalátom. Moja jar na tanieri.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu