Varíme s Medveďom - Moje jarné jedlo

Autor: Roman Daniel Baranek | 24.4.2011 o 12:00 | Karma článku: 12,18 | Prečítané:  4182x

No tak čo? Máte aj vy nejaké svoje jarné jedlo? Niečo na čo sa tešíte celú zimu? Dnes je to jednoduchšie, pretože v supermarketoch majú zeleninu celý rok. To je pravda majú, ale aj tak čakáme na jar, aby sme si konečne na trhu kúpili zeleninu, ktorá je plná chuti a vône. Takže keď sa dočkáme konečne jari, varievame toto jednoduché jedlo, ktoré sa hodí do kategórie "varíme za gastráč". Dnes je u nás slávnostná večera, takže keď budete môj dnešný recept čítať, budem lietať po kuchyni, dokončovať hus a červenú kapustu, šľahať šľahačku na jahodový trifle, prestierať stôl a tešiť sa na veľkú rodinnú večeru. Ale napriek tomu som sa oveľa viac tešil na toto jednoduché jedlo, ktoré sme si vždy varievali, aby sme mohli povedať: "Tak a jar je už konečne tu.

Moje najobľúbenejšie jarné jedlo je Vajíčkové halušky s jarným šalátom. Pre ich výrobu potrebujeme halušky (alebo noky). Ich recept nájdete tu. K nim na osobu dve vajcia,  deciliter mlieka, soľ, čierne korenie a olej, alebo masť.

DSCN7524.JPG

Vajcia s mliekom, soľou a čiernym korením...

DSCN7525.JPG

... vymiešame do hladka...

DSCN7529.JPG

...a všetko spolu opražíme na horúcej masti, alebo oleji. Vyrobíme vlastne praženicu. Vajíčka na horúcej panvici nepretržite miešame...

DSCN7530.JPG

... a keď sú hotové...

DSCN7537.JPG

...vysypeme ich na halušky...

DSCN7538.JPG

...a premiešame. No a vajíčkové halušky sú hotové. Faktom je, že takto potupujeme vtedy, ak sú halušky čerstvé. Ak sú však staršie, napríklad z predchádzajúceho dňa, tak to celé ro naopak, pridáme halušky do horúcej panvice k vajíčkám a jedlo dokončíme v nej.

DSCN7540.JPG

K vajíčkovým haluškám si vždy robíme jarný šalát. To je práve tá časť receptu, ktorá z tohoto jednoduchého jedla robí oslavu jari.

Potrebujeme listový hlávkový šalát, reďkvičky a jarnú cibuľku. Na zálievku soľ, cukor, ocot a vodu.

DSCN7543.JPG

Zeleninu umyjeme a očistíme. Šalát natrháme, reďkvičky nakrájame na štvrtiny a cibuľku na kúsky.

DSCN7544.JPG

Pripravíme si zálievku z pol litra studenej vody, pol lyžičky soli, štyroch lyžíc cukru a šiestich lyžíc octu. Poriadne premiešame. A všetko vylejeme do zeleniny.

DSCN7548.JPG

Premiešame a necháme desať, pätnásť minút postáť.

DSCN7551.JPG

A to je celé. Jemné, mäkké a lahodné halušky s chrumkavým, ostrým a šťavnatým šalátom. Moja jar na tanieri.

DSCN7556.JPG

Dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.

DSCN7559.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?