Varíme s Medveďom - Rýchlovka ala Chilli con carne

Autor: Roman Daniel Baranek | 22.5.2011 o 12:00 | (upravené 22.5.2011 o 19:50) Karma článku: 12,63 | Prečítané:  6604x

Minulo týždňový recept bol celkom náročný na čas a v diskusii som sľúbil, že občas dám aj nejakú tú rýchlovku. Tak prečo nie rovno dnes. Jedlo, ktoré je hotové do pätnástich minút nemusia byť len špagety s Morčadellou. Tento recept mám od kolegyne. Už keď mi ho rozprávala, bolo mi jasné, že ho musím vyskúšať a keď som ho vyskúšal, bolo mi jasné, že ho musím dať aj na blog. U nás sa teda určite stane súčasťou jedálneho lístka.

Samozrejme toto nie je pravé Chilli con Carne. To sa varí trochu inakšie a príprava je trochu dlhšia. Ale mne sa táto skrátená forma mimoriadne páči.

Navyše je možné jednoduchými úpravami ešte zjednodušiť a skrátiť jeho prípravu, alebo naopak predžĺiť a dostať ho tým do kategórie "Viem čo jem". Ale o tom už niečo viac pri ingredienciách, o ktorých si dnes pohovoríme trochu dlhšie.

Čo budeme potrebovať

Pol kilogramu hovädzieho mäsa. Ak ho kúpime už pomleté, skrátime a zjednodušíme výrazne prípravu jedla. Konzervu olúpaných nasekaných paradajok, konzervu kukurice a konzervu červených fazulí. Konzervy môžeme nahradiť čerstvými ingredienciami. Paradajky sparíme, ošúpeme a nasekáme, suchú fazuľu uvaríme do mäkka v osolenej vode a kukurice uvaríme a jednotlivé semienka odlúpneme z klasu. Sozrejme tým okamžite môžeme tento recept zaradiť do kategórie "Viem čo jem". Príparva však potrvá mnohonásobne dlhšie

Ďalej budeme potrebovať biely jogurt, hrsť petržlenovej vňate, cesnak, cibuľu, dve lyžice oleja, čierne korenie a chilli.

Prílohou tohoto jedla je arabský chlieb. Tento potravinársky výrobok ma milo prekvapil. Obsahuje pšeničnú múku, vodu, soľ, cukor a kvasnice. Žiadne zlepšovače, zvýrazňovače, farbivá či stabilizátory. Do "Viem čo jem" kuchyne je to veľmi vhodná ingrediencia.

001.JPG

Čo s tým všetkým urobíme

Hovädzie mäso pomelieme. Na horúcu panvicu dáme olej a mäso na ňom za stáleho pomalého miešania opražíme. Pražíme ho do vtedy kým sa jednotlivé kúsky od seba neoddeľujú a všetko nemá peknú hnedú farbu. Určite to nebude trvať dlhšie ako 5 minút.

002.JPG

Konzervy otvoríme a všetko pekne vykydneme k mäsu. Pridáme trocha soli a trocha čerstvo namletého čierneho korenia.

003.JPG

Všetko premiešame a pridáme chilli (samozrejme je to nepovinná ingrediencia)

004.JPG

Všetko to necháme, za občasného premiešania, dusiť. Dusíme odkryté, pretože sa potrebujeme zbaviť všetkej tekutiny.

Počas dusenia si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať. Keď je tekutina odparená, vňať vhodíme do zmesi, premiešame a ďalej už nevaríme.

005.JPG

Samostatne si pripravíme na mesiačiky nasekanú cibuľu a v jogurte rozmiešaný cesnak so štipkou soli.

A Môžeme začať plniť chleby. Odtrhneme si kúsok alobalu. Kus chleba vložíme na päť sekúnd do mikrovlnnej rúry a Uložíme ho na alobal.

006.JPG

Po dĺžke v strede placky nanesieme mäsovú zmes, polejeme dvoma lyžicami cesnakového jogurtu a posypeme pár kúskami cibule.

007.JPG

Placku zabalíme tak, že najprv prehneme cez náplň pravú stranu, potom spodok placky a nakoniec ju celú dorolujeme. Zabalíme do alobalu a spodok alobalu zakrútime, aby placku pevne držal.

008.JPG

Je to vážne rýchlovka a pri tom je to celé aj zdravé a mám také podozrenie, že deťom by sa takáto malá zmena mohla veľmi páčiť. A najdôležitejšie je, že to bolo naozaj vynikajúce.

009.JPG

Dobrú chuť!

010.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?