reklama

Varíme s Medveďom - Záhorácke závitky

Priznám sa až som sa trochu preľakol. Napadlo mi, či som to predsa len neprehnal. Veď vonku zúri jeseň a ja vás už druhý týždeň nútim tváriť sa, že je leto. Aj Čvirová sa v minulej diskusii priznala, že je prechladnutá. Dnes teda prerušíme pripravenú letnú sériu "Slávne šaláty" a spravíme si jeden absolútne zimný recept. Na zohriatie a na načerpanie síl, k prekonaniu neustále daždivého počasia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Červenú kvasenú kapustu som objavil až teraz. Nie, že by som si ju v obchode nikdy nevšimol, len som ju nikdy nenaložil do košíka, nezaplatil a neodniesol domov. Má príjemnú chuť a určite popremýšľam ako ju využiť aj na iné recepty (v zime :).

Čo budeme potrebovať

Bravčové rezne, my sme mali celé kotlety aj s okolitým tukom a kúskom panenky, ale vhodná bude aj krkovička, alebo stehno (ak použijeme stehno doplnil by som recept ešte o slaninu). Kyslú kapustu, hrsť sušených v teplej vode, jeden a pol decilitra červeného vína, čierne korenie, soľ a trochu oleja.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Pripravíme si plnku do závitkov. Do rozohriatej panvice vysypeme červenú kapustu, hríby aj s vodou, veľmi jemne posolíme a pokoreníme a necháme dusiť.

Obrázok blogu

Podusenú kapustu z hríbmi potom ešte varíme odkrytú, pokiaľ sa nevyvarí všetka tekutina a plnka je hotová. Necháme ju vychladnúť.

Obrázok blogu

Pripravíme si mäso. Narežeme dookola všetky šľachy a rezeň rozklepeme celkom do tenka. Okoreníme mletým čiernym korením.

Obrázok blogu

Na plátok mäsa rozložíme plnku a...

Obrázok blogu

zavinieme do závitku. Aj z vrchu závitok jemne okoreníme.

Obrázok blogu

Závitky naukladáme do vymasteného pekáča.

Obrázok blogu

Pečieme pri stosedmdesiatich stupňoch asi päťdesiat minút. Vrchná časť závitkov sa upiekla do chrumkava ako koža a kyslá kapusta zabezpečila, že vo vnútri je mäso stále šťavnaté.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Závitky z pekáča vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek prelejeme do panvice, pridáme k nemu červené víno a necháme variť. Tekutinu zredukujeme asi na polovicu jej pôvodného množstva a tak si vyrobíme skvelú redukciu ako omáčku pod mäso.

Obrázok blogu

Redukcia ma výrazne silnú chuť, takže jej naservírujeme len pár lyžíc. Podávame so zemiakovými knedlíkami.

Rýchly recept na zemiakové knedle. Kilo zemiakov uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a očistíme. Nasrúhame ich a pridáme stopäťdesiat gramov detskej krupice, tristopäťdesiat gramov polohrubej múky, dve vajcia a soľ. Vymiesime cesto, vytvarujeme z neho knedlíčky a uvaríme v osolenej vode podľa veľkosti pätnásť až dvadsať minút.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Načerpali sme silu, takže o týždeň sa znovu vrátime k "Slávnym šalátom". Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu