Varíme s Medveďom - Zo starého nové III

Autor: Roman Daniel Baranek | 18.9.2011 o 12:00 | Karma článku: 13,22 | Prečítané:  5431x

Keď som pred tromi týždňami varil zo zbytkov, priznal som sa, že to určite nie je poslednýkrát. Je to najmä preto, že varenie zo zbytkov je zábavné a pomerne kreatívne. Ale to čo ma najviac baví, je to, že varenie zo zbytkov je v plnej miere vec nás amatérskych kuchárov. Vlastne je to taká maličkosť, ktorá nás úplne svojbytne odčleňuje od profíkov. Tí si totiž v žiadnom prípade nemôžu dovoliť použiť pri tvorbe svojich menu zbytky. Takže varenie zo zbytkov je v každom ohľade čisté domáce varenie. A to je presne to o čom je aj tento blog a čo ma naozaj baví.

minule som spomínal, že jedno z jedál, ktoré u nás vždy určite zostane, je mäsová omáčka na špagety. S  využitím tohoto zbytku máme preto dosť veľké skúsenosti a dnes si na úvod jeden takýto rýchly recept ukážeme.

001.JPG

K omáčke potrebujeme pridať ešte kečup, tvrdý syr, hotové lístkové cesto a vajíčko.

Predpokladám, že väčšine už je teraz všetko jasné. A nemýlite sa. Urobíme si boloňskú štrúdľu. Toto naozaj zvládne každý.

002.JPG

Cesto odbalíme, rozvinieme a potrieme kečupom.

003.JPG

Rozotrieme mäsovú omáčku a všetko posypeme strúhaným syrom.

004.JPG

Zavinieme, popicháme vidličkou a potrieme vajíčkom.

005.JPG

Pečieme na stosedemdasiat stupňov asi pätnásť minút a máme hotovo. Skvele sa hodí na večerné posedenie namiesto chipsov.

006.JPG

No a poďme na nejakú väčšiu výzvu. V chladničke zostala kyslá zemiaková omáčka a pár varených zemiakov s maslom a petržlenovou vňaťou.

K nim už pridáme len dve vajcia a dve kopcovité lyžice hladkej múky.

007.JPG

Zemiaky pridáme k zemiakom a tlačidlom na zemiaky roztlačíme. Ak v omáčke zostanú malé kúsky, nie je to na závadu.

008.JPG

Pridáme vajcia a hladkú múku a vymiešame.

009.JPG

Cesto necháme dvadsať minút odstáť a

010.JPG

potom z neho vyprážame malé lievance.

011.JPG

Sú vynikajúce so zeleninovým šalátom, ako skvelá ľahká večera.

012.JPG

Dobrú chuť.

013.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?