Varíme s medveďom - Plnená tekvica

Autor: Roman Daniel Baranek | 20.11.2011 o 12:00 | Karma článku: 11,48 | Prečítané:  3882x

Tak čo? Vydlabávali ste na Helloween tekvice? U nás síce veľmi nie, ale vždy si počkáme a nasledujúci týždeň po skončení sviatkov sa vydáme na trh. Pretože je ešte stále plný tých najúžasnejších kúskov, kusov a kusiskov tejto úžasnej kráľovnej jesene. Tekvica je perfektná ingrediencia, z ktorej môžete uvariť niekoľko chodové sviatočné menu. Pred pár rokmi sme to skúsili aj tu a dnes sa k nej vrátime. Aj ja som si chcel vydlabať svoju tekvicu! Aj keď sme ju potom nevystavili, ale zjedli.

Na trhu sa to po Helloweene tekvicami len tak hemžilo. Jediný rozdiel bol, že všetky boli zrazu oveľa lacnejšie. Veľkosť tekvice treba prispôsobiť množstvu stravníkov. Táto moja by krásne vystačila pre štvorčlennú rodinu a mala priemer asi tridsať centimetrov.

K tekvici ešte pridáme pol kilogramu mletého mäsa, pol kilogramu šampiónov, tridsať dekagramov uvarenej ryže, cibuľu, cesnak, olej a soľ.

Jedlo okoreníme červenou paprikou, čiernym korením, rascou, majoránkou a bazalkou.

001.JPG

Začneme rovnako ako na Helloween. Zrežeme vrch z tekvice.

002.JPG

Vydlabeme všetky semienka a tekvicu zvnútra poriadne nasolíme. Odložíme ju bokom.

003.JPG

Na prvú plnku na panvici speníme nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme mleté mäso, pražíme do zhnednutia potom jemne posolíme. Opražené mäso pomiešame s ryžou, červenou paprikou, rascou, čiernym korením a majoránkou. Pridáme aj roztlačený cesnak. Ak sa plnka príliš rozpadáva môžeme vmiešať aj jedno vajíčko.

004.JPG

Tak a prvá plnka je hotová.

005.JPG

Na druhú plnku na oleji speníme nasekanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky nakrájané šampióny, bazalku,jemne posolíme a pražíme až pokiaľ sa nevyparí všetka voda, ktorú pustia hríby.

006.JPG

Nádherne do hneda a do chrumkava opražené šampióny znamenajú, že aj druhá plnka je hotová.

007.JPG

Z tekvice zlejeme vodu a natlačíme do nej polovicu masovej plnky.

009.JPG

Rozprestrieme šampiónovú plnku.

010.JPG

A nakoniec poriadne vtlačíme aj zbytok mäsovej plnky.

011.JPG

Pečieme v rúre zohriatej na stosedemdesiat stupňov asi päťdesiat minút. Dĺžka pečenia závisí samozrejme od veľkosti tekvice. Jednoducho skúste vidličkou, či je tekvica mäkká.

012.JPG

Podávame so zemiakovou kašou. Voňavá, korenistá plnka a jemná chuť tekvice spolu krásne harmonizujú.

013.JPG

Dobrú chuť.

014.JPG

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?