Varíme s medveďom - Ryba na pomarančoch

Autor: Roman Daniel Baranek | 12.2.2012 o 12:00 | Karma článku: 10,11 | Prečítané:  3506x

Jedno z veľmi hodnotných jedál, ktoré si môžete pripraviť počas diéty je ryba. Rybacie mäso má všeobecne nízky obsah tuku a preto si ho môžeme dovoliť vždy, keď máme chuť. V podstate si môžete vybrať akúkoľvek rybu. U nás sme sa rozhodli, že skúsime Pangasiusa. Je to dnes pomerne zatracovaná ingrediencia, ale opäť sa raz ukázalo, že sa neoplatí zovšeobecňovať. Pangasius, ktorého sme pripravovali bol veľmi chutný, voňavý a pri tom hutný kus rybacieho mäsa, ktorý si aj po rozmrazení uchoval tvar aj váhu.

Pred tým, ako sa vrhneme na samotný recept, si ešte pozrime, čo všetko sme vhodné pri diéte sme už s rybami pripravovali. Ako obvykle vám odporúčam zmenšiť prílohy na polovicu a potom si už naplno môžete pochutnať na rybacom mäse.

Tento jednoduchý kapor s nivovou omáčkou a veľkou zeleninovou oblohou sa skvele hodí do dnešných studených dní. Bez zemiakov pokojne aj ako večera.

101.JPG

Vynikajúce rybacie ragú pripravené v rúre. Trochu iný pohľad na rybacie mäso, ktorý vás určite prekvapí svojou plnou chuťou.

102.jpg

Pstruh a baklažánová kaša. Pri ich príprave oproti pôvodnému receptu šetrite olejom a určite použite nejaký zdravší typ, napríklad olivový.

103.JPG

Rybie filé so zeleninou a strúhankou zapečené tak, že pripomína vyprážané. Tento recept Macko veľmi podrobne premyslel a zostavil a bol s ním naozaj mimoriadne spokojný.

105.JPG

Samokovský kapor, to je Bulharsko v plej kráse. U čitateľov sa recept nestretol s veľkou odozvou ale verím, že ten kto vyskúšal, neoľutoval.

106.JPG

A toto je naozaj ale poriadne starý recept. Kapor na masle a walfdorfský šalát.

104.jpg

Tak dúfam, že ste si vybrali. Ak náhodou nie, máte ešte jednu šancu. Pripravíme si rybu na pomarančoch.

Pre jednu osobu budeme potrebovať jeden pekný, veľký rybací filet. K tomu si pripravíme citrón, pomaranče, cesnak, hladkú múku, petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a čierne korenie.

001.JPG

Filety nasolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom. Necháme asi hodinku odstáť.

002.JPG

Vytlačíme šťavu z pomarančov. Rybu uložíme do misky a zalejeme pomarančovou šťavou. Potom to celé odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.

003.JPG

Pekáč vystelieme papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom.

004.JPG

Na papier naukladáme rybacie filety a vylejeme aj celú pomarančovú marinádu.

005.JPG

Rybu poprášime hladkou múkou a posypeme nasekaným cesnakom.

006.JPG

Polejeme olivovým olejom a ešte bohato posypeme nesekanou petržlenovou vňaťou.

007.JPG

Použijeme aj zvyšné dva pomaranče. Buď ich očistíme a nakrájame na kolieska, ktorými prikryjeme celú rybu, alebo z nich tiež vytlačíme šťavu a filety zalejeme.

008.JPG

Prikryjeme papierom na pečenie a šupneme do rúry.

009.JPG

Pečieme tridsať minút pri stosedemdsiatch stupňoch a vynikajúca ryba je hotová. Pomaranče spôsobia, že ryba zostane šťavnatá a krehká.

010.JPG

Podusené zapečené zemiaky, čerstvá zelenina a nádherný voňavý filet.

011.JPG

Dobrú chuť!

012.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?