Varíme s medveďom - Rozbalené španielske vtáčiky

Autor: Roman Daniel Baranek | 11.3.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,42 | Prečítané:  6185x

Španielske vtáčiky u nás milujeme. Máme na blogu aj recept. Problémom je, že pripraviť dobré Španielske vtáčiky je slušná makačka a je to aj pomerne dosť časovo náročné. Práve preto sme sa rozhodli pripraviť recept, ktorý by mal tú úžasnú vôňu a chuť tohoto jedla a pri tom by sa dal pripraviť rýchlo a jednoducho. A pozor z rozpisu stačí vynechať len jednu jedinú ingredienciu a máme tu skvelé Španielske vtáčiky aj pre vegetariánov. Potom ako sme jedlo dovarili, sme si veru povedali, že sme tu jedinú mäsovú ingredienciu mohli vynechať aj my.

Na štyri poriadne porcie si pripravíme dva kusy údeného tofu, tri veľké červené cibule, dve vajíčka, dve až tri veľké kyslé uhorky, dve poriadne lyžice plnotučnej horčice, sójovú omáčku a olivový olej. Na obrázku je ešte jedna ingrediencia, kuracia šunka. Túto ingredienciu pokojne vynechajte a kvôli objemu ju nahraďte dvoma kusmi bieleho tofu.

Jedlo okoreníme červenou mletou paprikou, čiernym korením a drvenou rascou.

001.JPG

Tofu nakrájame na kocky a namarinujeme ho sójovou omáčkou. Ak nechceme použiť údeninu a nahradíme ju bielym tofu, budeme s ním postupovať rovnako. Všetko tofu necháme marinovať najmenej dvadsať minút.

Zatiaľ si nakrájame cibuľu, nastrúhame kyslé uhorky a natvrdo uvaríme vajcia.

002.JPG

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej a podusíme na ňom cibuľu. Treba ju podusiť naozaj poriadne, pretože na rozdiel od klasických vtáčikov, toto jedlo bude hotové do pol hodiny a surová cibuľa by v ňom pôsobila nepríjemne.

003.JPG

Na podusenú cibuľu pridáme namarinované tofu a všetko premiešame. Poriadne orestujeme aby si tofu udržalo v jedle tvar.

004.JPG

Pridáme koreniny, horčicu, nastrúhanú uhorku a soľ.

005.JPG

Premiešame a orestujeme.

006.JPG

Pridáme, alebo nepridáme morčaciu šunku.

007.JPG

Podlejem pol litrom vody a privedieme k varu.

008.JPG

Pridáme nadrobno nasekané vajíčka natvrdo. Žĺtok a cibuľa sú jediné ingrediencie, ktoré zahustia omáčku.

009.JPG

Ešte raz prevaríme a rýchle rozbalené španielske vtáčiky sú hotové.

010.JPG

Samozrejme, že podávame s ryžou. Ja osobne som bol nadšený. Jednoznačná chuť španielskych vtáčikov a pri tom ľahké a diétne jedlo, ktoré nás v práci netresne po hlave, takže sme schopní pracovať aj poobede. Práve preto vidíte na obrázku len naše porcie zabalené do práce.

011.JPG

Dobrú chuť.

012.JPG

Na záver si ešte zhodnotíme prvé dva mesiace držania diéty.

Za ten čas mám -14 kilogramov. Najviac sa to prejavuje na tvári, rukách a nohách, ale za posledné dva mesiace sa už konečne pohlo aj brucho. Takže druhým dôležitým mínusom sú -3 cm zbvodu pása. To sú objektívne výsledky. Subjektívne sa cítim lepšie, oveľa lepšie a ľahšie sa hýbem a menej sa zdýchavam. o je len začiatok.

To čo teraz treba, je vydržať, dodržiavať princípy, stravovania a aktívne sa pohybovať.  Držím palce nám aj vám, nech si do leta zlepšíme postavy aj zdravie.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?