reklama

Varíme s medveďom - Gaštanová torta

V predchádzajúcom roku sa tento recept dostal ku mne možno aj dvadsať krát. Musel som ho konečne vyskúšať a teda určite som to neoľutoval. Túto skvelú tortu vytiahla na svet Kamila Magálová vo svojej relácii. Neviem či je to jej vlastný recept, alebo ho niekde vyštráchala. Tak či tak je to jedno a zaslúži si veľké poďakovanie. Je to totiž úžasný recept. Jednoduchý a pri tom mimoriadne efektný a chutný.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Recept som si upravil len veľmi, veľmi jemne. Namiesto džemu som použil zavárané ovocie. Myslím, že nabudúce skombinujem aj džem aj ovocie.

Na tortu si pripravíme osem vajec, tri 250 gramové gaštanové pyré, tri decilitre mlieka, dve práškové šľahačky bez cukru (nabudúce určite nahradím kvalitnou šľahačkovou smotanou) a višňový kompót.

Obrázok blogu

Oddelíme žĺtka od bielkov.

Obrázok blogu

Žĺtka prešľaháme asi jednu minútu a rozdrobíme do nich dve gaštanové pyré.

Obrázok blogu

Šľaháme ďalej pokiaľ všetko spolu nevyšľaháme do krémovitej konzistencie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Obrázok blogu

Sneh jemne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Obrázok blogu

Výsledné cesto je ľahučké a nadýchané.

Obrázok blogu

Prelejeme ho do tortovej formy vymazanej maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme pri stošesťdesiatich stupňoch, štyridsať minút. Korpus necháme celom vychladnúť a až potom ho vyberáme z formy.

Obrázok blogu

Do misy vylejeme mlieko pridáme rozdrobené gaštanové pyré a práškové šľahačky.

Obrázok blogu

Vyšľaháme na hustý krém.

Obrázok blogu

Vychladnutú tortu prerežeme na dva pláty. Podľa mňa je to najjednoduchšie takto: Najprv ostrým nožom spravíme plytký zárez po celom obvode torty. Potom do neho vložíme niť, ktorej konce zaťahujeme proti sebe ako slučku. Tortovú misu vyložíme papierom a uložíme na ňu prvý plát torty.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Bohato ho polejeme šťavou z višní a naukladáme na neho vykôstkované ovocie.

Obrázok blogu

Rozotrieme polovicu plnky.

Obrázok blogu

Priklopíme druhým plátom a celú tortu potrieme zvyškom plnky. Necháme v chladničke zatuhnúť.

Obrázok blogu

Vyberieme spod torty papiere a ozdobíme. Ja som použil len hotové srdiečka z gaštanového pyré obalené v horkej čokoláde.

Obrázok blogu

Naozaj ľahučká a chutná torta si získala úplne všetkých a určite ju s radosťou zaraďujeme medzi naše recepty.

Obrázok blogu

Želám vám krásny zbytok veľkonočných sviatkov a samozrejme dobrú chuť.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

23 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu