reklama

Varíme s medveďom - Kuracie závitky na kyslej kapuste

Bláznivé aprílové počasie je dobrým dôvodom k tomu, aby sme do jedálnička zaradili typicky zimnú ingredienciu, kyslú kapustu. Je to taká malá rozlúčka so zimou, pretože na jar a v lete ju naozaj používame len výnimočne. Všade začína byť dostatok čerstvej, voňavej jarnej zeleniny a na kyslú kapustu si už nikto nespomenie. Dnešný recept vznikol kombináciou dvoch u nás obľúbených jedál. Kura na kyslej kapuste a plnené pečené kura. Aby sme tej rozlúčke so zimou dali aj nejakú výnimočnosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Oba pôvodné recepty sú jednoduché a chutné a ich skombinovaním vznikol tiež jednoduchý a pri tom zaujímavý recept. Na dnešné zimno rozlúčkové jedlo si pripravíme vykostené kuracie stehná, päť starších rožkov (jeden až dva dni staré), jednu cibuľu, cesnak, jeden a pol decilitra mlieka, tri vajcia, pol kilogramu kuracích pečienok, olej a kyslú kapustu. Rozpis ingrediencií na plnku je na desať porcií, na klasické štyri porcie bude stačiť polovica.

Na okorenenie plnky použijeme lyžičku drveného kmínu, lyžičku, majoránky, pol lyžičky mletého čierneho korenia, lyžičku tymiánu a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na celkové dochutenie receptu si pripravíme ešte jeden a pol lyžičky červenej mletej papriky a pol lyžičky mletého čierneho korenia.

Obrázok blogu

Cibuľu nakrájame na kocky a popražíme v horúcom oleji tak, aby na orajoch začala hnednúť. Pridáme všetky koreniny do plnky a očistenú nakrájanú pečienku.

Obrázok blogu

Opražíme, pokiaľ sa pečienka nezatiahne a necháme vychladnúť.

Obrázok blogu

Zatiaľ do veľkej misy nakrájame rožky, zalejeme mliekom a premiešame. Pridáme dve vajcia, roztlačený cesnak, vychladnutú pečienku a osolíme. Všetko premiešame a necháme desať minút odstáť. Pripravili sme vlastne klasickú plnku do kuraťa a ja verím, že máte nejaký svoj mnoho krát overený a obľúbený recept. Pokojne ho použite aj pri príprave tohoto jedla a prípadne sa s ním podeľte v diskusii.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Kuracie stehno rozprestrieme, jemne osolíme a uložíme na neho plnku. Zavinieme do závitku.

Obrázok blogu

Do veľkého pekáča rozprostrieme kyslú kapustu. Poriadne ju posypeme mletou červenou paprikou a jemne okoreníme mletým čiernym korením. Všetky závitky poukladáme tesne vedľa seba na kapustu a podlejeme dvoma decilitrami vody.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov približne päťďesiat minút.

Obrázok blogu

Ako príloha sa skvele hodia varené zemiaky s maslom a kôprovou vňaťou.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

750 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu