Varíme s medveďom - Tvarohová torta s jahodami.

Autor: Roman Daniel Baranek | 13.5.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,68 | Prečítané:  5323x

Jahody prvé ovocie, ktorého sa po zime neviem dočkať. Rovnako ako napríklad reďkoviek. Keď po zime konečne príde čas jahôd, je ťažké im odolať a nejesť ich pri každej príležitosti. Len tak bez všetkého, či v nejakom múčniku, jahody sú skvelé vždy. Dnešný recept patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kopa tvarohu a čerstvé voňavé jahody robia z neho perfektnú bodku jarných slávnostných obedov.

Kombinácia troch chutí, ktoré spolu skvele harmonizujú. Čokoládové cesto, tvarohový krém a šťavnaté jahody. Navyše je tento recept aj jednoduchý, nemusíme nič vážiť a všetky ingrediencie meriame lyžicami.

Na cesto si pripravíme štyri vajcia, štyri lyžice hnedého cukru, štyri lyžice polohrubej múky, jednu lyžicu kakaa, pol balíčku kypriaceho prášku.

Na náplň potrebujeme tri jemné tvarohy, jeden biely jogurt, tri lyžice hnedého cukru, lyžicu vanilkového cukru (výroba je tu) a jeden želatínový stužovač.

No a nakoniec potrebujeme ešte najmenej kilogram jahôd. Lepšie sa hodia drobnejšie plody, ale ich čas ešte neprišiel.

001.JPG

Najprv oddelíme bielka od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

002.JPG

K žĺtkom pridáme hnedý cukor a vyšľaháme ich do peny.

003.JPG

K žĺtkovej zmesi pridáme polovicu bielkového snehu a preosejeme polovicu zo zmesi múky, kypriaceho prášku a kakaa. Všetko vymiešame do hladka a rovnako postupujeme aj s druhou polovicou snehu a múky.

004.JPG

Cesto je hotové. Prelejeme ho do tortovej formy, ktorú sme pred tým vymazali maslom a vysypali hrubou múkou.

005.JPG

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov približne sedem až desať minút. Necháme vychladnúť.

006.JPG

Do tvarohu pridáme vanilkový cukor a hnedý cukor. V jogurte vymiešame želatínový stužovač a pridáme k tvarohu.

007.JPG

Všetko do hladka vyšľaháme metličkou.

008.JPG

Z tortovej formy odoberieme obruč. Umyjeme ju osušíme a nasadíme späť. Tvarovú hmotu rozotrieme na kakaový korpus a urovnáme.

009.JPG

A konečne prídu na rad jahody. Umyjeme ich, osušíme, zbavíme zelených lístočkov a pozapichujeme do tvarohu. S menšími plodmi sa dá viac vyhrať a dá sa zaplniť celá plocha torty.

010.JPG

V chladničke necháme stuhnúť, najlepšie cez noc a až potom vyberieme z tortovej formy.

011.JPG

Tenké čokoládové cesto, hrubá vrstva sladkého tvarohu a voňavé šťavnaté jahody.

Dobrú chuť a krásny deň matiek.

012.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?