reklama

Varíme s medveďom - Sójové námornícke rezne

Jedlo, ktorému ja hovorím "Námornícke rezne", je známe aj pod veľkým množstvom iných názvov. Vždy sú to ale rezne z hovädzieho mäsa, ktoré sú najprv vypražené a potom zapečené v rúre. Na našom blogu sme ich pripravili už dávno, pod názvom "Vlhkie šnicle". Ich vegetariánska úprava bola skutočnou výzvou. Nakoniec sa ukázalo, že stálo za to nad ňou popremýšľať a výsledný recept je vhodný nie len pre vegetariánov, ale aj pre celiatikov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Okrem sójových plátkov si pripravíme ešte tri papriky, tri vajíčka, jednu cibuľu, trištvrte litra zeleninového vývaru, alebo bujónu (dnes už ho dostať aj v bio kvalite), kukuričnú strúhanku (predávajú napríklad v sieti Terno), deciliter mlieka, olej, cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ.

Obrázok blogu

Najprv pripravíme sóju. V osolenej vode ju varíme približne desať minút pokiaľ nezmäkne.

Obrázok blogu

Precedíme a necháme odtiecť a vychladnúť.

Obrázok blogu

Z vajec, mlieka, kukuričnej strúhanky, soli a čierneho korenia pripravíme riedke cestíčko na obaľovanie rezňov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Rezne pokvapkáme sójovou omáčkou. V samostatnej miske si ešte pripravíme kukuričnú strúhanku a ide sa obaľovať.

Obrázok blogu

Rezne najprv obalíme v strúhanke, potom v cestíčku.

Obrázok blogu

A hneď ich ukladáme do rozohriatej panvice s olejom. Opražíme z každej strany do zlatohneda.

Obrázok blogu

Zbytok cestíčka nevyhodíme. Opražíme z neho omeletu, ktorú si odložíme.

Obrázok blogu

Hrniec potrieme olejom a môžeme vrstviť. Na spodok naukladáme rezne.

Obrázok blogu

Zasypeme časťou nasekanej cibule a papriky a plátkami cesnaku.

Obrázok blogu

Znova rezne... Takto to celé opakujeme pokiaľ neminieme ingrediencie.

Obrázok blogu

Na úplný vrch opäť nasypeme cibuľu s paprikou a cesnakom a pridáme aj nakrájanú omeletu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

V zeleninovom vývare, alebo bujóne rozmiešame dve lyžice kukuričnej strúhanky.

Obrázok blogu

Rezne zalejeme.

Obrázok blogu

Prikryté dusíme na miernom plameni asi štyridsaťpäť minút. Neodkrývame, nemiešame.

Obrázok blogu

A je hotovo.

Obrázok blogu

Najčastejšie podávame so zemiakovou kašou, alebo s ryžou. Vynikajúce mäkké a šťavnaté rezne spravia určite radosť každému vegetariánovi.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu