Okrem sójových plátkov si pripravíme ešte tri papriky, tri vajíčka, jednu cibuľu, trištvrte litra zeleninového vývaru, alebo bujónu (dnes už ho dostať aj v bio kvalite), kukuričnú strúhanku (predávajú napríklad v sieti Terno), deciliter mlieka, olej, cesnak, sójovú omáčku, čierne korenie a soľ.
Najprv pripravíme sóju. V osolenej vode ju varíme približne desať minút pokiaľ nezmäkne.
Precedíme a necháme odtiecť a vychladnúť.
Z vajec, mlieka, kukuričnej strúhanky, soli a čierneho korenia pripravíme riedke cestíčko na obaľovanie rezňov.
Rezne pokvapkáme sójovou omáčkou. V samostatnej miske si ešte pripravíme kukuričnú strúhanku a ide sa obaľovať.
Rezne najprv obalíme v strúhanke, potom v cestíčku.
A hneď ich ukladáme do rozohriatej panvice s olejom. Opražíme z každej strany do zlatohneda.
Zbytok cestíčka nevyhodíme. Opražíme z neho omeletu, ktorú si odložíme.
Hrniec potrieme olejom a môžeme vrstviť. Na spodok naukladáme rezne.
Zasypeme časťou nasekanej cibule a papriky a plátkami cesnaku.
Znova rezne... Takto to celé opakujeme pokiaľ neminieme ingrediencie.
Na úplný vrch opäť nasypeme cibuľu s paprikou a cesnakom a pridáme aj nakrájanú omeletu.
V zeleninovom vývare, alebo bujóne rozmiešame dve lyžice kukuričnej strúhanky.
Rezne zalejeme.
Prikryté dusíme na miernom plameni asi štyridsaťpäť minút. Neodkrývame, nemiešame.
A je hotovo.
Najčastejšie podávame so zemiakovou kašou, alebo s ryžou. Vynikajúce mäkké a šťavnaté rezne spravia určite radosť každému vegetariánovi.
Dobrú chuť.