Varíme s medveďom - Klobásové a špenátové lodičky

Autor: Roman Daniel Baranek | 3.6.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,32 | Prečítané:  3264x

Skoro všetky oslavy v našej rodine sa konajú v termíne od apríla do augusta. V týchto piatich mesiacoch sa môžeme (nie vždy sa to podarí) zúčastniť až dvanástich rôznych stretnutí a návštev. Či už jednoduchých posedení s kávou a tortou, alebo veľkých záhradných párty grilovačiek, na ktorých spolu oslavuje aj päť rodinných príslušníkov a trvajú celý deň. Za tie roky už je mnoho receptov, ktoré preslávili jednotlivých členov rodiny a na ktoré sa tešia všetci ostatní. Dnešný recept je Mackov príspevok k rodinným oslavám, za ktorý získava pravidelne nehynúcu slávu.

Ako obvykle je to v zásade jednoduchý recept, pri ktorom sa cení najmä nápad. Ak si lístkové cesto vždy a zásadne musíte vyrobiť sami, tak to celé bude o trochu prácnejšie, ale u nás ho skoro vždy kupujeme hotové.

Okrem dvoch balíčkov lístkového cesta si pripravíme ešte dve klobásy, päť vajec, cibuľu, cesnak, špenát, dva črievkové syry  Bambíno, hrsť strúhanky, olej, čierne korenie, mletú rascu a soľ.

001.JPG

Na klobásovú plnku uvaríme klobásy.

002.JPG

Pomelieme ich, alebo rozmixujeme. Necháme vychladnúť a zmiešame s črievkovým syrom a dvomi vajíčkami. Túto plnku obvykle nie je treba nijako dochucovať korením či soľou.

003.JPG

Na špenátovú plnku v kastróli speníme cibuľu, pridáme cesnak a špenát. Okoreníme, orascujeme, osolíme a podusíme.

004.JPG

Do poduseného špenátu pridáme hrsť strúhanky, premiešame a necháme vychladnúť

005.JPG

Pridáme dve vajcia a črievkový syr a druhá plnka je hotová tiež. Obe plnky musíme nechať celkom vychladnúť a až potom začať plniť cesto.

006.JPG

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného milimetra a narežeme na štvorce o veľkosti približne päť krát päť centimetrov.

009.JPG

Lyžicou do každého štvorca uložíme diagonálne kopček plnky. Protiľahlé cípy potrieme vajíčkom, spojíme a pevne pritlačíme. Úplne rovnako postupujeme aj s klobásovou plnkou.

010.JPG

Tak a šup s nimi do rúry. Na stosedemdesiat stupňov pečieme asi pätnásť minút pokiaľ lodičky nezozltnú.

011.JPG

A sú hotové. Niektoré sa síce otvorili, ale to najdôležitejšie je, že plnka je na svojom mieste a aj tie otvorené veru zmiznú za pár minút.

012.JPG

Voňavé, chrumkavé u všetkých obľúbené sú očakávaným chodom hádam na každej párty.

013.JPG

Tak dobrú chuť a všetko najlepšie!

014.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?