reklama

Varíme s medveďom - Klobásové a špenátové lodičky

Skoro všetky oslavy v našej rodine sa konajú v termíne od apríla do augusta. V týchto piatich mesiacoch sa môžeme (nie vždy sa to podarí) zúčastniť až dvanástich rôznych stretnutí a návštev. Či už jednoduchých posedení s kávou a tortou, alebo veľkých záhradných párty grilovačiek, na ktorých spolu oslavuje aj päť rodinných príslušníkov a trvajú celý deň. Za tie roky už je mnoho receptov, ktoré preslávili jednotlivých členov rodiny a na ktoré sa tešia všetci ostatní. Dnešný recept je Mackov príspevok k rodinným oslavám, za ktorý získava pravidelne nehynúcu slávu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Ako obvykle je to v zásade jednoduchý recept, pri ktorom sa cení najmä nápad. Ak si lístkové cesto vždy a zásadne musíte vyrobiť sami, tak to celé bude o trochu prácnejšie, ale u nás ho skoro vždy kupujeme hotové.

Okrem dvoch balíčkov lístkového cesta si pripravíme ešte dve klobásy, päť vajec, cibuľu, cesnak, špenát, dva črievkové syry Bambíno, hrsť strúhanky, olej, čierne korenie, mletú rascu a soľ.

Obrázok blogu

Na klobásovú plnku uvaríme klobásy.

Obrázok blogu

Pomelieme ich, alebo rozmixujeme. Necháme vychladnúť a zmiešame s črievkovým syrom a dvomi vajíčkami. Túto plnku obvykle nie je treba nijako dochucovať korením či soľou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Na špenátovú plnku v kastróli speníme cibuľu, pridáme cesnak a špenát. Okoreníme, orascujeme, osolíme a podusíme.

Obrázok blogu

Do poduseného špenátu pridáme hrsť strúhanky, premiešame a necháme vychladnúť

Obrázok blogu

Pridáme dve vajcia a črievkový syr a druhá plnka je hotová tiež. Obe plnky musíme nechať celkom vychladnúť a až potom začať plniť cesto.

Obrázok blogu

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku jedného milimetra a narežeme na štvorce o veľkosti približne päť krát päť centimetrov.

Obrázok blogu

Lyžicou do každého štvorca uložíme diagonálne kopček plnky. Protiľahlé cípy potrieme vajíčkom, spojíme a pevne pritlačíme. Úplne rovnako postupujeme aj s klobásovou plnkou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Tak a šup s nimi do rúry. Na stosedemdesiat stupňov pečieme asi pätnásť minút pokiaľ lodičky nezozltnú.

Obrázok blogu

A sú hotové. Niektoré sa síce otvorili, ale to najdôležitejšie je, že plnka je na svojom mieste a aj tie otvorené veru zmiznú za pár minút.

Obrázok blogu

Voňavé, chrumkavé u všetkých obľúbené sú očakávaným chodom hádam na každej párty.

Obrázok blogu

Tak dobrú chuť a všetko najlepšie!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu