Varíme s medveďom - Pohánkové fašírky

Autor: Roman Daniel Baranek | 10.6.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,66 | Prečítané:  5879x

Dnes sa tak trochu vrátime k diéte, aby to nevyzeralo, že sme sa na to úplne vykašlali. Pohánka je mimoriadne zdravá potravina, ktorú u nás ešte stále neberieme príliš vážne. Okrem toho, že obsahuje veľa rutínu, je schopná regulovať množstvo cholesterolu v tele, pôsobí blahodárne pri problémoch so žalúdočnými, alebo dvanástorníkovými vredmi a má skvelé účinky na srdce či pečeň. No vidíte, to všetko pre nás dokáže spraviť táto nenápadná trochu šedivá potravina. Tak poďme na ňu.

Dnešný recept okrem toho, že je zdravý a vhodný pri diéte je zároveň aj bezlepkový. Okrem pohánky budeme potrebovať ešte mladú cibuľku, cesnak, pohánkovú múku, vajce a olej.

Jedlo okoreníme mletou rascou, červenou sladkou paprikou, tymianom a soľou.

Plátky údeného syra sú nepovinnou ingredienciou.

001.JPG

Pohánku opláchneme a v jemne osolenej vode ju uvaríme celkom do mäkka. (30-40 minút)

002.JPG

Bielu časť mladých cibuliek opražíme na troche oleja do hneda a do chrumkava.

003.JPG

K uvarenej pohánke pridáme opraženú cibuľu, nasekanú zelenú vňať z cibuliek, vajce, koreniny, roztlačený cesnak a soľ podľa chuti a potreby. Všetko poriadne premiešame.

004.JPG

Ak je to potrebné (a to väčšinou je) pridáme pohánkovú múku, ktorá celú zmes zjednotí tak, aby sa z nej dali formovať fašírky.

005.JPG

Či je zmes v poriadku zistíme jednoducho. Pokúsime sa z nej vyformovať guľu. Lepšie to ide mokrými rukami.

006.JPG

Plech vystelieme papierom na pečenie. Vyformujeme fašírky. Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi šesť až sedem minút.

007.JPG

Navrch uložíme plátky údeného syra a dopekáme ďalších päť až šesť minút. Syr sa roztečie a fašírky sa dopečú.

008.JPG

Tak a sú hotové.

009.JPG

No a takto vyzerajú tie bez syra. Pečieme ich na stosedemdesiat stupňov asi dvanásť minút.

Výslednú porciu dnes neuvidíte. Všetky fašírky som zbalil do veľkej krabice a kŕmili sme sa nimi na spoločnom pikniku na akcii Cirkulárt. Skvele chutili len tak, s miešaným zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť.

010.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?