Varíme s medveďom - Pohánkové fašírky

Autor: Roman Daniel Baranek | 10.6.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,66 | Prečítané:  5942x

Dnes sa tak trochu vrátime k diéte, aby to nevyzeralo, že sme sa na to úplne vykašlali. Pohánka je mimoriadne zdravá potravina, ktorú u nás ešte stále neberieme príliš vážne. Okrem toho, že obsahuje veľa rutínu, je schopná regulovať množstvo cholesterolu v tele, pôsobí blahodárne pri problémoch so žalúdočnými, alebo dvanástorníkovými vredmi a má skvelé účinky na srdce či pečeň. No vidíte, to všetko pre nás dokáže spraviť táto nenápadná trochu šedivá potravina. Tak poďme na ňu.

Dnešný recept okrem toho, že je zdravý a vhodný pri diéte je zároveň aj bezlepkový. Okrem pohánky budeme potrebovať ešte mladú cibuľku, cesnak, pohánkovú múku, vajce a olej.

Jedlo okoreníme mletou rascou, červenou sladkou paprikou, tymianom a soľou.

Plátky údeného syra sú nepovinnou ingredienciou.

001.JPG

Pohánku opláchneme a v jemne osolenej vode ju uvaríme celkom do mäkka. (30-40 minút)

002.JPG

Bielu časť mladých cibuliek opražíme na troche oleja do hneda a do chrumkava.

003.JPG

K uvarenej pohánke pridáme opraženú cibuľu, nasekanú zelenú vňať z cibuliek, vajce, koreniny, roztlačený cesnak a soľ podľa chuti a potreby. Všetko poriadne premiešame.

004.JPG

Ak je to potrebné (a to väčšinou je) pridáme pohánkovú múku, ktorá celú zmes zjednotí tak, aby sa z nej dali formovať fašírky.

005.JPG

Či je zmes v poriadku zistíme jednoducho. Pokúsime sa z nej vyformovať guľu. Lepšie to ide mokrými rukami.

006.JPG

Plech vystelieme papierom na pečenie. Vyformujeme fašírky. Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov asi šesť až sedem minút.

007.JPG

Navrch uložíme plátky údeného syra a dopekáme ďalších päť až šesť minút. Syr sa roztečie a fašírky sa dopečú.

008.JPG

Tak a sú hotové.

009.JPG

No a takto vyzerajú tie bez syra. Pečieme ich na stosedemdesiat stupňov asi dvanásť minút.

Výslednú porciu dnes neuvidíte. Všetky fašírky som zbalil do veľkej krabice a kŕmili sme sa nimi na spoločnom pikniku na akcii Cirkulárt. Skvele chutili len tak, s miešaným zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť.

010.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

TECH

Falošné správy a fabriky na trolov: Ako funguje propaganda 2.0

Ako sociálne siete a falošné správy stvorili dnešných populistov.

TECH

Gene Cernan videl z Mesiaca svet bez hraníc

Posledný muž na Mesiaci priniesol späť na Zem československú vlajku.

SVET

Savčenková pre SME: Ukrajina nie sú skorumpovaní politici

Musím Ukrajincov prebudiť, hovorí poslankyňa.


Už ste čítali?