reklama

Varíme s medveďom - Šarlota

Šarlotu som si vždy chcel vyskúšať najmä preto, lebo sa mi páči. Je to proste nádherná torta a navyše je ešte aj jednoduchá. Žiadne pečenie, len trochu miešania a ukladania. Práve v tých najteplejších dňoch tohoto mesiaca sme sa chystali na prvú "audienciu" u nášho prasynovca. Niečo priniesť treba a stáť v tom teple pri rozohriatej rúre sa mi naozaj nechcelo. Konečne prišiel čas na Šarlotu. Skutočne vám ju odporúčam, pretože za pár minút máte doma nádheru, ktorá dokáže vyčariť úsmev na tvári rovnako, ako ten náš Šimino.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (19)

V zásade je Šarlota vlastne len správne namiešaná zmes piškót, ovocia a ľahkého šľahačkového krému. Keď som ale našiel jej rôzdne úpravy, napríklad s kyslou smotanou, jogurtom, rozhodol som sa, že aj ja si skúsim vlastnú verziu. Tvarohovo-šľahačkovú Šarlotu. A keď som pred Tescom zbadal košíky s týmito nádhernými jahodami, bolo ihneď jasné, aké ovocie použijem.

Takže sa pozrime, čo presne budeme potrebovať. Tri mäkké krémovité tvarohy, jeden veľký jogurt, cukrárenské piškóty, šľahačkovú smotanu, dva želatínové stužovače na šľahačku a samozrejme práškový cukor.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vezmeme štyri až päť jahôd, ak treba pridáme lyžicu práškového cukru a všetko roztlačíme drvičom na zemiaky.

Obrázok blogu

Do veľkej misy dáme tvarohy, jogurt a podľa chuti práškový cukor a vymiešame dohladka.

Obrázok blogu

Šľahačku vyšľaháme a pridáme k tvarohu. Konečne sa nám podarilo na fotoaparáte nastaviť to správne snímanie bielej farby.

Obrázok blogu

V ďalšej veľkej mise vymiešame dva decilitre teplej vody s dvoma želatínovými stužovačmi a necháme minútu odstáť.

Obrázok blogu

Do želatíny prenesieme metličkou trochu tvarohovej zmesi a poriadne vymiešame.

Obrázok blogu

Nakoniec pridáme celú tvarohovú zmes a zľahka, ale precízne všetko vyšľaháme. Mala by byť nádherne krémovitá a pri tom ľahká a prevzdušnená.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

A ideme si pripraviť piškóty. Odmeriame si výšku tortovej formy. Z piškóty odrežeme toľko, aby nad okraj prečnievala zaoblená hlavička.

Obrázok blogu

Po obvode tortovej formy naukladáme zrezané piškóty a vyložíme aj dno. Polejeme niekoľkými lyžicami roztlačených jahôd.

Obrázok blogu

Pridáme polovicu tvarohovej zmesi a uhladíme.

Obrázok blogu

Naukladáme piškóty, ktoré opäť polejeme jahodami,

Obrázok blogu

...nakoniec druhú polovicu krému a šup do chladničky stuhnúť. Najlepšie na dvanásť hodín cez noc.

Obrázok blogu

Na druhý deň dokončíme zdobenie. Polovice jahôd budú vyzerať skvele a samozrejme nezabudneme na stuhu.

Obrázok blogu

No nie je utešená? Je. Tak dobrú chuť. :)

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu