Varíme s medveďom - Šarlota

Autor: Roman Daniel Baranek | 22.7.2012 o 12:00 | Karma článku: 14,29 | Prečítané:  5142x

Šarlotu som si vždy chcel vyskúšať najmä preto, lebo sa mi páči. Je to proste nádherná torta a navyše je ešte aj jednoduchá. Žiadne pečenie, len trochu miešania a ukladania. Práve v tých najteplejších dňoch tohoto mesiaca sme sa chystali na prvú "audienciu" u nášho prasynovca. Niečo priniesť treba a stáť v tom teple pri rozohriatej rúre sa mi naozaj nechcelo. Konečne prišiel čas na Šarlotu. Skutočne vám ju odporúčam, pretože za pár minút máte doma nádheru, ktorá dokáže vyčariť úsmev na tvári rovnako, ako ten náš Šimino.

V zásade je Šarlota vlastne len správne namiešaná zmes piškót, ovocia a ľahkého šľahačkového krému. Keď som ale našiel jej rôzdne úpravy, napríklad s kyslou smotanou, jogurtom, rozhodol som sa, že aj ja si skúsim vlastnú verziu. Tvarohovo-šľahačkovú Šarlotu. A keď som pred Tescom zbadal košíky s týmito nádhernými jahodami, bolo ihneď jasné, aké ovocie použijem.

Takže sa pozrime, čo presne budeme potrebovať. Tri mäkké krémovité tvarohy, jeden veľký jogurt, cukrárenské piškóty, šľahačkovú smotanu, dva želatínové stužovače na šľahačku a samozrejme práškový cukor.

001.JPG

Vezmeme štyri až päť jahôd, ak treba pridáme lyžicu práškového cukru a všetko roztlačíme drvičom na zemiaky.

002.JPG

Do veľkej misy dáme tvarohy, jogurt a podľa chuti práškový cukor a vymiešame dohladka.

003.JPG

Šľahačku vyšľaháme a pridáme k tvarohu. Konečne sa nám podarilo na fotoaparáte nastaviť to správne snímanie bielej farby.

004.JPG

V ďalšej veľkej mise vymiešame dva decilitre teplej vody s dvoma želatínovými stužovačmi a necháme minútu odstáť.

006.JPG

Do želatíny prenesieme metličkou trochu tvarohovej zmesi a poriadne vymiešame.

007.JPG

Nakoniec pridáme celú tvarohovú zmes a zľahka, ale precízne všetko vyšľaháme. Mala by byť nádherne krémovitá a pri tom ľahká a prevzdušnená.

008.JPG

A ideme si pripraviť piškóty. Odmeriame si výšku tortovej formy. Z piškóty odrežeme toľko, aby nad okraj prečnievala zaoblená hlavička.

009.JPG

Po obvode tortovej formy naukladáme zrezané piškóty a vyložíme aj dno. Polejeme niekoľkými lyžicami roztlačených jahôd.

010.JPG

Pridáme polovicu tvarohovej zmesi a uhladíme.

012.JPG

Naukladáme piškóty, ktoré opäť polejeme jahodami,

013.JPG

...nakoniec druhú polovicu krému a šup do chladničky stuhnúť. Najlepšie na dvanásť hodín cez noc.

014.JPG

Na druhý deň dokončíme zdobenie. Polovice jahôd budú vyzerať skvele a samozrejme nezabudneme na stuhu.

015.JPG

No nie je utešená? Je. Tak dobrú chuť. :)

016.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?