reklama

Varíme s medveďom - Ázijské variácie

Najmodernejšou kuchyňou súčastnosti je vraj panázijská kuchyňa. Napríklad aj reštaurácia ktorá sa orientuje práve na túto kuchyňu, bola vyhlásená za najlepšiu reštauráciu na Slovensku. Panázijská kuchyňa v sebe spája chute zo všetkých slávnych ázijských kuchýň. Voľne ich kombinuje a nechá sa nimi inšpirovať pri vytváraní neobvyklých kombinácii. Pritom nezriedka pripojí aj celkom inú neázijskú kuchyňu. Tak takéto niečo ma naozaj lákalo vyskúšať a preto vznikol aj dnešný recept, ktorý sa dá podávať ako predjedlo, alebo ľahká večera.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Pripravíme si šalát kim-chi a plnené omeletky. Kim-chi je kórejský recept na kvasenú kapustu s kopou korenia. Má veľmi prenikavú chuť a vôňu a nie každý ju zvládne. Ako inšpiráciu si teda pripravíme šalát na spôsob kim-chi. Plnené omeletky sú inšpirované japonskou kuchyňou a čínskymi jarnými rolkami. Tak poďme na to.

Na šalát Kim-chi budeme potrebovať jednu hlavu čínskej kapusty, kúsok zázvoru, dva strúčiky cesnaku, tmavú sójovú omáčku, vínny ocot, sezamový olej (môžeme nahradiť iným kvalitným za studena lisovaným olejom) chili, pol lyžičky kurkumy a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Vrchnú tretinu kapustnej hlavy odrežeme a odložíme. Zbytok nakrájame na polcentimetrové prúžky. Kapustu poriadne nasolíme a necháme najmenej hodinu odstáť.

Obrázok blogu

Preložíme ju do sitka a pod studenou vodou poriadne opláchneme, aby sme ju zbavili nadbytočnej soli.

Obrázok blogu

V miske zmiešame dve lyžice oleja, nastrúhaný zázvor, roztlačený cesnak, lyžičku sójovej omáčky, kurkumu, dve lyžice vínneho octu a podľa chuti chili.

Obrázok blogu

Zálievku zmiešame s odtečenou kapustou a necháme v chladničke vychladnúť.

Obrázok blogu

Na plnené omeletky si pripravíme kus čínskej kapusty, ktorý zostal z predchádzajúceho receptu, kus kuracích pŕs, sladkú sójovú omáčku, olej, soľ a samozrejme vajcia.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Wok poriadne rozpálime a nasypeme do neho na prúžky nakrájanú čínsku kapustu. Pridáme sladkú sójovú omáčku, soľ a opražíme asi minútu.

Obrázok blogu

Pridáme mleté kuracie mäso, premiešame a pražíme pokiaľ sa neodparí všetka tekutina. Počas praženia miešame a rozprestierame zmes na horúce steny woku. Urýchli to celú prípravu, stratí sa tekutina, ale mäso nevyschne.

Obrázok blogu

Hotová plnka by mala mať slano sladkú chuť. Presypeme ju do misky a necháme vychladnúť.

Obrázok blogu

V miske rozmiešame jedno vajce, pol lyžičky sladkej sójovej omáčky a soľ. Všetko by malo byť spojené do kompaktnej masy, ale nesmie to byť vyšľahané ako vajíčka na piškótu. Ázijci používaju na vymiešanie vajíčka paličky, my to skúsime asi radšej vidličkou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Poriadne rozpálime čistý vok, potrieme ho olejom a vymiešané vajíčko do neho vylejeme. Okamžite ho krúživým pohybom rozlejeme po čo najväčšej ploche woku. Vrstva vajíčka by mala byť papierovo tenká. Do stredu vložíme náplň a začneme rolovať omeletu.

Obrázok blogu

Mne sa na to najviac osvedčili dve ploché naberačky. Najprv preložíme protiľahlé konce a vytvoríme obdĺžnik.

Obrázok blogu

Potom ho zrolujeme do omeletky a je to hotové. Môžeme rozmiešať ďalšie vajíčko.

Obrázok blogu

Podávame ihneď. Omeletky by mali zostať chrumkavé a horúce v kombinácii so studeným pikantným šalátom.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu