Varíme s medveďom - Kuracie stehná s plnkou

Autor: Roman Daniel Baranek | 19.8.2012 o 12:00 | Karma článku: 12,27 | Prečítané:  8965x

Klasický nedeľný recept, ktorý si mnohí pamätáme ešte od svojich babičiek - Plnené kura. V reštauráciach ho skoro nenájdete, ale verím tomu, že v nejakej obmene sa varí, vlastne pečie, skoro v každej domácnosti. Na našom blogu za tých šesť rokov písania tiež nájdete niekoľkokrát. (súvisiace články) Dnešný recept som zaradil najmä preto, že si myslím, že dobrý nápad sa cení. A tento dobrý nápad ma nadchol pri prvom vypočutí a musel som ho hneď vyskúšať. Výsledok bol viac než uspokojivý, a preto si ho dnes budete môcť pozrieť aj vy.

Namiesto celého kuraťa budeme plniť len stehná. Pripravíme si kuracie stehná, osem rožkov nakrájaných na kocky, dva kusy kuracích pŕs, tri vajcia, dva decilitre mlieka, jednu cibuľu, cesnak, čerstvé bylinky (použili sme petržlen a bazalku), sušené marhule, olej, majoránku, čierne korenie a soľ.

Na okorenenie kuraťa sme si pripravili vlastnú "grilovaciu zmes" zmiešali sme lyžičku červenej papriky s polovicou lyžičiek drvenej rasce, čierneho korenia, tymianu a majoránky.

DSCN1692.JPG

Kuracie prsia zomelieme, cibuľu nakrájame na mesiačiky a opražíme na troške oleja, cesnak ošúpeme a roztlačíme, marhule zalejeme horúcou vodou, necháme desať minút odstáť, zlejeme a nakrájame na kúsky, zelené bylinky nasekáme. Všetko pridáme k nakrájaným rožkom, osolíme, okoreníme a premiešame rukami, aby sa všetky kúsky spolu prepojili.

DSCN1695.JPG

Mlieko rozmiešame s vajíčkami a vylejeme na plnku. Všetko poriadne premiešame. Teraz už konečne vznikne plnka, jemne lepivá hmota, ktorá sa dá formovať a drží tvar.

DSCN1703.JPG

Z kuracieho mäsa opatrne stiahneme kožu až k spodnému kĺbu. Dávame pozor, aby sme kožu nikde nepretrhli.

DSCN1710.JPG

Nožom odsekneme spodný kĺb, kožu prevrátime naopak a naplníme plnkou. Najjednoduchšie to spravíme tak, že v ruke vytvarujeme z plnky valček a vsunieme ho do kože. Potom ho prstami vtlačíme čo najhlbšie a nakoniec doplníme plnkou celú kožu.  Na záver cez plnku preložíme cípy odstávajúcej kože a je hotovo.

DSCN1712.JPG

Stehná aj naplnené kože uložíme do pekáča, podlejeme dvomi decilitrami vody a posypeme (našim) grilovacím korením.

DSCN1715.JPG

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov najprv prikryté, neskôr odokryté hodinu až hodinu dvadsat minút. Počas pečenia podlievame.

DSCN1721.JPG

Chrumkavá koža naplnená jemnou, voňavou plnkou a pečené šťavnaté kuracie stehno sa dajú jesť teplé aj za studena. Prílohu si pripravíme podľa vlastnej chute, ale u nás doma podávame zásadne so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom so smotanou.

DSCN1724.JPG

Dobrú chuť.

DSCN1728.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?