Varíme s medveďom - Karfiolové tofu placičky

Autor: Roman Daniel Baranek | 14.10.2012 o 12:00 | Karma článku: 9,38 | Prečítané:  2461x

Karfiol je typicky jesenná zelenina. U nás doma ho máme všetci veľmi radi a pripravujeme ho pomerne často. Klasický vyprážaný patrí medzi naše najobľúbenejšie jedlá, ale poteší nás aj pripravený ako mozoček, alebo aj tento výborný plnený karfiol. Väčšinou ho najprv uvaríme, aby sa zjemnila jeho pikantná nahorklá príchuť a až potom vyprážame alebo inak upravujeme. Dnes sme sa ale rozhodli využiť jeho chuť naplno.

Na doplnenie pikantnej chuti karfiolu sme zvolili údené tofu. Okrem neho si pripravíme ešte konzervovanú kukuričku, mladú cibuľku, tri vajíčka, dva decilitre mlieka a hladkú múku.

Jedlo ochutíme cesnakom, čiernym korením, drvenou rascou, majoránkou a soľou.

DSCN2407.JPG

Surový karfiol a údené tofu nastrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme na jemno nasekanú mladú cibuľku a konzervovanú kukuričku.

DSCN2408.JPG

Ku karfiolu pridáme aj podľa roztlačený cesnak, soľ, všetky koreniny, mlieko vajíčka a hladkú múku.

DSCN2410.JPG

Všetko zmiešame na kompaktnú hmotu, ktorá by mala byť o kúsok hustejšia ako cesto na placky. Ak je hustá, pridáme trochu mlieka, ak je riedka, zahustíme ju hladkou múkou.

DSCN2413.JPG

Necháme odstáť v chladničke a potom v horúcom oleji vysmážame menšie placky. Z oboch strán ich smažíme do zlatova a počas smaženia môžeme panvicu na chvíľu prikryť, aby surový karfiol v plackách zmäkol.

DSCN2414.JPG

Dnes si eše ukážeme aj pripravu celkom zaujímavého dresingu, ktorým môžeme nahradiť tradičnú tatarskú omáčku, alebo majonézu. Potrebujeme dva decilitre oleja, jeden deciliter mlieka, dve - tri lyžice jogurtu, lyžičku cukru, pol lyžičky soli a jednu - dve lyžice plnoučnej horčice.

Do vyššej nádoby vylejeme olej, začneme ho mixovať ručným mixérom a pomaly za stáleho mixovania prilievame mlieko.

DSCN2426.JPG

Získame kompaktnú krémovitú hmotu, ktorú ochutíme, jogurtom, cukrom, soľou a horčicou a všetko spolu ešte raz premixujeme.

DSCN2430.JPG

Karfiolové tofu placičky môžeme podávať napríklad s dusenými zemiakmi. Pikantná chuť karfiolu doplnená zemitou chuťou údeného tofu a zjemnená sladkou kukuričkou. Vynikajúci neďeľný obed poteší nie len vegetariánov.

DSCN2431.JPG

Dobrú chuť.

DSCN2434.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?