reklama

Varíme s medveďom - Morčacie v hríbovej omáčke

Sľúbili sme, že pripravíme niečo k tej minulo týždňovej knedli. A aby ste nemuseli čakať dlho ideme na to hneď tento týždeň. Pracovné povinnosti sa už nakopili. Asi si všimli, že s približuje koniec roka. Chcelo by to nejakú chutný recept, ktorý sa dá zvládnuť pomerne jednoducho. V prípadoch, keď nieje veľa času, vždy potešia eintopfy. Nie len, že šetríme čas pri varení, ale aj následne, pri umývaní riadu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Cez vianočné sviatky u nás často varievame hríbovú omáčku s duseným hovädzím mäsom. Práve k nej sa podobné žemľové knedle veľmi dobre hodia. Lenže je to varenie na dlhú trať. Treba vymyslieť niečo, čo toto trojhrncové varenie nahradí a bude rovnako chutné. Nakoniec to vyšlo perfektne a tento dnešný nový recept naše tradičné vianočné jedlo preskočil o hodný kus.

Čo budeme potrebovať

Jeden a pol kilogramu vykosteného morčacieho stehna, pol kilogramu šampiňónov, jedna poriadna hrsť sušených hríbov, ktorú necháme cez noc namočenú vo vode, pol litra bieleho vína, pol litra smotany na varenie, 300 gramov šalotky, zelené bylinky (petržlen, tymián), cesnak a veľkú lýžicu horčice.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jedlo okoreníme mletým čiernym korením, novým korením, soľou a bobkovým listom.

Ingrediencie stačia na osem porcií.

Obrázok blogu

Mäso nakrájame na kocky, šampiňóny na plátky. Šalotku očistíme, väčšie kusy prepolíme, petržlen nasekáme.

Obrázok blogu

Na olej hodíme šampiňóny a restujeme pokiaľ jemne nezmenia farbu a nerozvoňajú sa. Pridáme šalotky premiešame a prehrejeme.

Obrázok blogu

Pridáme mäso, polovicu pripraveného vína, sušene hríby aj s vodou, v ktorej boli namočené, lyžicu horčice a všetky koreniny, len petržlenovej vňate použijeme len polovicu.

Obrázok blogu

Pod pokrievkou dusíme približne jednu hodinu.

Obrázok blogu

Tri lyžice hladkej múky nasucho opražíme a do hladka rozmiešame v motane na varenie. Pridáme k mäsu spolu z druhou polovicou bieleho vína a petrlenovej vňate. Chuť omáčky ešte dokončíme pridaním lyžice cukru. Varíme ešte päť až desať minút. Celková chuť omáčky sa naplno rozvinie až istý čas po skončení varenia. Môže za to víno pridané ku koncu, takže je dobré jedlo aspoň na hodinu odložiť a až potom začať servírovať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Mäkké kúsky morčacieho mäsa vo výraznej hríbovej omáčke s jemnou dochuťou vína. Žemľové knedle výborne doplnili toto jednoduché ale vynikajúce jedlo.

Obrázok blogu

Dobrú chuť

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu