Varíme s medveďom - Kura ako hus

Autor: Roman Daniel Baranek | 20.1.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,83 | Prečítané:  4698x

Na dnes sme vybrali druhú časť slávnostného obeda, ktorý som spomínal v minulotýždňovom recepte. Aj dnes je to teda rovnako o jedle, ktoré bude vyzerať slávnostnejšie, a pritom nemá v každom súste dvetisíc kalórií. Nie je to úplne diétne jedlo, pretože obsahuje aj trochu husacej masti, ale predsa len je oveľa ľahší ako v originálnej verzii.

Pripravíme si celé väčšie kura (my sme mali dve, pretože sme mali viac hostí), husaciu masť a čierne pivo.

Kura, ktoré sa bude hrať na hus okoreníme majoránkou, drvenou rascou, čiernym mletým korením a soľou.

DSCN2900.JPG

Kura umyjeme, očistíme a rozporciujeme na štvrtiny.

DSCN2902.JPG

Štvrtiny osolíme a okoreníme všekým pripraveným korením. Uložíme ich do pekáča. Na vrch rozložíme kúsky husacej masti a všetko podlejeme čiernym pivom.

DSCN2912.JPG

Prikryjeme a v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov pečieme päťdesiat minút. Potom pekáč s kuraťom odkryjeme a všetky kúsky poriadne pooblievame výpekom s pivom.

DSCN2913.JPG

Odkryté dopečieme ešte pol hodinu. Počas toho kura niekoľko krát pooblievame výpekom, aby sme dosiahli peknú chrumkavú kôrku.

DSCN2917.JPG

Ako prílohu sme vybrali dusenú červenú kapustu pripravenú podľa tohoto receptu a klasické mastené lokše, ktoré nájdete tu.

Chrumkavé a jemné mäso s výbornou sladkokyslastou kapustou a mäkkými lokšami pôsobí slávnostne a túto odľahčenú verziu veľmi radi privítali všetci zúčastnení.

DSCN2920.JPG

Dobrú chuť.

DSCN2922.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

PLUS

Kupujúci Japonec? Neexistuje, tvrdia stánkari z vianočných trhov

Strávili sme jeden deň so stánkarmi, aby sme zistili ako vidia návštevníkov spoza svojich pultov.

EKONOMIKA

Deti boháčov majú vlastnú sieť, stojí za ňou Slovák

Byť bohatým je nuda, keď vás nikto nevidí.


Už ste čítali?