Varíme s medveďom - Mrkvové mafiny

Autor: Roman Daniel Baranek | 3.2.2013 o 12:22 | Karma článku: 13,23 | Prečítané:  6249x

Mam veľmi rád klasickú mrkvovú tortu. Presne takú, aká sa podáva v mnohých kaviarňach. Sladkú šťavnatú pochúťku s orechami, s mrkvou a bielym sladkým krémom na vrchu. Nápad upiecť podobné mafiny som dostal, keď som potreboval pripraviť koláčik, ktorý sa dá bez problémov prenášať a jesť rukami. Doma nebol ani len kúsok čokolády, vanilky, žiadne ovocie, dokonca ani sušené. V chladničke trónil len kilogram voňavej mrkvy a v hlave mi zasvietila moja milovaná mrkvová torta.

Samozrejme že si pripravíme hlavne mrkvu. Úplne budú stačiť tri priemerne veľké kúsky (áno na obrázku je jej priveľa), k nim pridáme ešte dve vajcia, polovicu šálky mlieka, polovicu šálky zmäknutého masla, polovicu šálky hnedého cukru, polovicu šálky mletých orechov a jednu šálku polohrubej múky s lyžicou prášku do pečiva.

Na zdobenie budeme potrebovať jedno nátierkové maslo, dve lyžice práškového cukru, desať dekagramov marcipánu a potravinárske farby.

001.JPG

Do jednej misy vložíme riedke ingrediencie, nastrúhanú mrkvu a jemne premiešame metličkou.

002.JPG

Do druhej misy nasypeme všetky suché ingrediencie a premiešame suchou  varechou.

003.JPG

Riedke ingrediencie prelejeme do suchých a poriadne premiešame varechou.

004.JPG

Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Do kažédho košíčka dáme veľkú lyžicu cesta, pobúchame plechom, aby sme odstránili bublinky v ceste a na dvadsať minút odložíme do chladničky.

005.JPG

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov dvanásť až pätnásť minút. Po vytiahnutí z rúry necháme úplne vychladnúť.

006.JPG

Do misy dáme nátierkové maslo a práškový cukor a vyšľaháme elektrickým šľahačom dohladka.

007.JPG

Vychladnuté mafiny natrieme sladkou nátierkou a odložíme do chladničky.

008.JPG

Marcipán jemne premiesime aby zmäkol a zafarbíme ho potravinárskymi farbami.

009.JPG

Na väčší kus použijeme zmes žltej a červenej aby sme dostali oranžovú, na menší pomiešame žltú s modrou a dostaneme zelenú.

010.JPG

Z oranžového marcipánu ušúľame šúľok hrubý asi ako malíček. Nakrájame ho na kúsky. Jeden koniec každého kúsku zaoblíme a druhý ušúľame do špičky. A máme tu jednotlivé malé mrkvičky. Mne sa páči keď je každá trochu inak zatočená a krivá.

011.JPG

Zo zeleného marcipánu ušúľame tenký šúľok, odkrojíme z neho kúsok a prilepíme ho k mrkve. Tak a ozdoby sú hotové.

012.JPG

Mrkvy rozložíme na jednotlivé mafiny a šup znova do chladničky.

Šťavnaté, sladké mafiny s orechovou dochuťou, jemná sladká nátierka a marcipánové mrkvičky. Tento dezert je nie len chutný, ale aj milý. Potešia sa mu deti každého veku.

013.JPG

Dobrú chuť!

014.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?