reklama

Varíme s medveďom - Pečená fazuľa so zeleninovou sekanou

O pečenej fazuli som prvý krát počul kedysi veľmi dávno, keď som videl nejakú starú americkú kovbojku. Nespomínam si presne kde to bolo, ale pamätám si, že som na pečenú fazuľu dostal chuť. Pred nedávnom mi túto chuť pripomenul Macko, keď recept na pečenú fazuľu priniesol zo svojej obľúbenej bulharskej stránky. Trochu si ten recept prepracoval, niečo pridal, niečo ubral a výsledkom bolo úžasné jedlo, ktoré chutilo celej rodine. Preto sme sa rozhodli, že recept musí na blog.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)

Premýšľali sme, s čím budeme pečenú fazuľu podávať. Skvelo sa hodí ku grilovaným mäsám, ale chceli sme zachovať vegetariánsky ráz jedla a pripravili sme k nej zeleninovú sekanú.

Na pečenú fazuľu potrebujeme do mäkka uvarenú fazuľu (najlepšia je veľká biela fazuľa, ktorú uvaríme v čistej vode len s pridaním bobkového listu), dve farebné papriky, dve paradajkové konzervy, cibuľu, poriadnu hrsť petržlenovej vňate, lyžičku cukru, soľ a čierne korenie.

Na zeleninovú sekanú potrebujeme mrkvu, grahamové pečivo, kukuričku, hrášok, dve vajcia, petržlenovú vňať, soľ, čierne korenie, rascu, bazalku, oregáno (alebo akékoľvek iné obľúbené bylinky) a cesnak.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Na oleji speníme nasekanú cibuľu.

Obrázok blogu

Pridáme nakrájané farebné papriky a jemne podusíme do sklovita.

Obrázok blogu

Pridáme paradajkové konzervy, časť petržlenovej vňate, soľ, cukor a čierne korenie. Zmes premiešame s uvarenou fazuľou.

Obrázok blogu

Rozložíme do pekáča a ešte bohato posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Obrázok blogu

Pečieme pri stosedemdesiatich stupňoch asi tridsať minút. Skvelá pečená fazuľa sa hodí ako príloha k mäsu, alebo len ako samostatné jedlo s kúskom chleba. Alebo ako som už spomínal, pripravili sme k nej ešte zeleninovú sekanú.

Obrázok blogu

Mrkvu uvaríme do mäkka a nastrúhame nahrubo, pridáme jedno pečivo namočené vo vode a vyžmýkané, dve vajcia, kukuričku hrášok, petržlenovú vňať, cesnak, čerstvú strúhanku z druhého pečiva, koreniny a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Vypracujeme na stredne tuhú hmotu. Môžeme z nej vytvarovať fašírky, obaliť ich v trojobale a vypražiť, ale ide leto a treba pozerať aj na kalórie, tak preto to rozhodnutie, že z nej pripravíme sekanú. Hmotu rovnomerne roztlačíme do pekáča.

Obrázok blogu

Pečieme na stosedemdesiat stupňoch asi tridsať minút.

Obrázok blogu

Možno to spolu vyzerá trochu prekombinované a pokojne si každý recept spravte samostatne, ale verte, že to bolo až prekvapujúco chutné a skvele to ladilo. Šťavnaté, mäkké fazule a chrumkavá sekaná boli skvelým obedom, ktorý do nášho jedálnička určite zaradíme častejšie.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu