Varíme s medveďom - Kuracie so špenátom a bulgurom

Autor: Roman Daniel Baranek | 26.5.2013 o 12:00 | Karma článku: 9,35 | Prečítané:  2464x

Bulgur je vlastne pšenica. Vzhľadom aj použitím je veľmi podobný kukusu. Hlavný rozdiel medzi nimi je v technológii prípravy. Kukus sa vyrába zo zmesi múk, ktoré sa pokropia vodou a nasledne sa na drobno rozdrolia. Bulgur je ošúpané, očistené, uvarené, vysušené a rozdrvené alebo nalámané celé pšeničné zrno, ktoré obsahuje aj klíčky.

Dnes bulgur použijeme pri príprave jednoduchého a chutného eintopfu. Okrem dvadsatich dekagramov bulguru si pripravíme kilogram vykostených kuracích stehien (samozrejme celé naporciované kura, či morčacie je tiež vhodné), približne štyridsať dekagramov čerstvých špenátových listov, mrkvu, cibuľu, cesnak, čierne olivy, paradajkový pretlak a zelerovú vňať.

Koreniť dnes budeme veľmi jednoducho, červenou paprikou, čiernym korením a soľou. Nepovinnou koreninou je chilli.

001.JPG

Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno, mrkvu nakrájame na hranolky, mäso na veľkosť "na vidličku", olivy vykôstkujeme.

002.JPG

Odporúčam, aby ste jedlo rovno začali variť vo väčšom hrnci. My sme začali vo veľkej panvici. Na oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme mrkvu, olivy a popražíme. Nasleduje paradajkový pretlak, koreniny, zelerová vňať, soľ a všetko premiešame.

003.JPG

Zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom a pridáme mäso.

004.JPG

Pod pokrievkou pomaly dusíme asi štyridsať minút.

005.JPG

Keďže potrebujeme pridať ďalšie ingrediencie, je čas na väčší hrniec. Pridáme bulgur a ďalšiu vodu. Spolu sme do jedla vliali už skoro dva litre vody, alebo vývaru. Množstvo vody je potrebné, nakoľko bulgur niekoľkokrát zväčší objem a pokrm by mal ostať kašovitý. Samozrejme môžeme vodu priliať ešte aj po prevarení bulguru, ak budeme mať pocit, že nemáme správnu konzistenciu.

006.JPG

Privedieme k varu a povaríme asi desať minút.

Nakoniec vložíme špenátové listy. Ak sa nezmestia všetky, pridávame ich postupne a keď zľahnú, vmiešame ich do jedla.

007.JPG

Keď sú všetky špenátové listy vmiešané, jedlo ďalej nevaríme a necháme ho len postáť pod pokrievkou. Bulgur aj špenát dojdú samé.

008.JPG

Bulgur podtrhol mäsovo zeleninovú chuť jedla, ktorá je potom veľmi intenzívna a príjemná. Na tanieri posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať s arabským chlebom.

009.JPG

Dobrú chuť.

010.JPG

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?