reklama

Varíme s medveďom - Kuracie so špenátom a bulgurom

Bulgur je vlastne pšenica. Vzhľadom aj použitím je veľmi podobný kukusu. Hlavný rozdiel medzi nimi je v technológii prípravy. Kukus sa vyrába zo zmesi múk, ktoré sa pokropia vodou a nasledne sa na drobno rozdrolia. Bulgur je ošúpané, očistené, uvarené, vysušené a rozdrvené alebo nalámané celé pšeničné zrno, ktoré obsahuje aj klíčky.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Dnes bulgur použijeme pri príprave jednoduchého a chutného eintopfu. Okrem dvadsatich dekagramov bulguru si pripravíme kilogram vykostených kuracích stehien (samozrejme celé naporciované kura, či morčacie je tiež vhodné), približne štyridsať dekagramov čerstvých špenátových listov, mrkvu, cibuľu, cesnak, čierne olivy, paradajkový pretlak a zelerovú vňať.

Koreniť dnes budeme veľmi jednoducho, červenou paprikou, čiernym korením a soľou. Nepovinnou koreninou je chilli.

Obrázok blogu

Cibuľu, cesnak a zelerovú vňať nasekáme nadrobno, mrkvu nakrájame na hranolky, mäso na veľkosť "na vidličku", olivy vykôstkujeme.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Odporúčam, aby ste jedlo rovno začali variť vo väčšom hrnci. My sme začali vo veľkej panvici. Na oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme mrkvu, olivy a popražíme. Nasleduje paradajkový pretlak, koreniny, zelerová vňať, soľ a všetko premiešame.

Obrázok blogu

Zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom a pridáme mäso.

Obrázok blogu

Pod pokrievkou pomaly dusíme asi štyridsať minút.

Obrázok blogu

Keďže potrebujeme pridať ďalšie ingrediencie, je čas na väčší hrniec. Pridáme bulgur a ďalšiu vodu. Spolu sme do jedla vliali už skoro dva litre vody, alebo vývaru. Množstvo vody je potrebné, nakoľko bulgur niekoľkokrát zväčší objem a pokrm by mal ostať kašovitý. Samozrejme môžeme vodu priliať ešte aj po prevarení bulguru, ak budeme mať pocit, že nemáme správnu konzistenciu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Privedieme k varu a povaríme asi desať minút.

Nakoniec vložíme špenátové listy. Ak sa nezmestia všetky, pridávame ich postupne a keď zľahnú, vmiešame ich do jedla.

Obrázok blogu

Keď sú všetky špenátové listy vmiešané, jedlo ďalej nevaríme a necháme ho len postáť pod pokrievkou. Bulgur aj špenát dojdú samé.

Obrázok blogu

Bulgur podtrhol mäsovo zeleninovú chuť jedla, ktorá je potom veľmi intenzívna a príjemná. Na tanieri posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať s arabským chlebom.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu