Varíme s medveďom - Maličkosti studenej kuchyne

Autor: Roman Daniel Baranek | 2.6.2013 o 12:00 | Karma článku: 13,55 | Prečítané:  5818x

Studená kuchyňa ma teraz baví. V nasledujúcich mesiacoch ma ako každé leto čaká organizácia niekoľkých narodeninových párty a tento rok bude v menu dominovať práve studená kuchyňa. Dnes si teda ukážeme niekoľko maličkostí. Recept, ktorý je v našej rodine tradičný, ale aj taký, ktorým všetkých prekvapíme.

Cestovinový šalát

Cestovinový šalát patrí práve medzi tie tradičné recepty, ktoré u nás všetci milujú. Je to jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.

Potrebujeme kuracie mäso. Je jedno či pečené, grilované, alebo varené. Ak si chceme prácu ešte zjednodušiť, môžeme kúpiť hotové grilované kura a k nemu jeden sáčik cestovín, mrkvu, zeler, vajcia, čínsku kapustu, majonézu a kyslú smotanu.

001.JPG

Zvlášť uvaríme mrkvu s zelerom, cestoviny a vajcia na tvrdo. Uvarenú zeleninu, čínsku kapustu a vajcia nasekáme nadrobno. Kuracie mäso natrháme.

002.JPG

A teraz len všetko vysypeme do misy.

003.JPG

Premiešame, pridáme majonézu, smotanu a len veľmi jemne posolíme. Všetko ešte raz premiešame a necháme v chladničke odležať.

005.JPG

Na našich rodinných oslavách má podobný šalát vždy miesto.

006.JPG

Plnené hermelíny

Jednoduchý a efektný recept, ktorý poteší najmä našu maminu. Ona totiž syry s bielou plesoňu miluje.

Okrem syru si pripravíme ešte pár čiernych olív a za lyžicu nepravého lososa. V podstate môžeme do plnky použiť čokoľvek čo máme radi. Šunk, salám, iný typ syra, maslo, strúhanú zeleninu, kukuričku...

007.JPG

Syr rozrežeme pozdĺžne na dve polovice a malou lyžičkou vydlabeme mäkký stred.

008.JPG

K vydlabanému stredu pridáme odkôstkované a nasekané olivy, alebo nepravého lososa. Prípadne čokoľvek čo by nám chutilo. Poriadne vidličkou premiešame.

009.JPG

Plnku naplníme do vydlabaných syrov zarovnáme a uhladíme.

010.JPG

Polovičky syra pritlačíme opäť k sebe, zabalíme ich do pôvodného obalu a necháme v chladničke poriadne stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa.

011.JPG

Nakrájame na trojuholníky a môžeme podávať s ovocím a orechmi.

012.JPG

Vege tatarák

V rodine máme aj niekoľko vegetariánov a na nich treba pri príprave párty myslieť tiež. Tento nepravý tatarák si ale získal aj mäsožravcov a pri tom asi neexistuje nič jednoduchšie.

Potrebujeme v šupke uvarené zemiaky, olej a všetko čím bežne ochucujeme klasický tatarský biftek. Nasekanú cibuľku, červenáú papriku, čierne korenie, horčicu, kečup, sójovú omáčku, worchestrovú omáčku, soľ... ak máte nejaké vlastné obľúbené dochutenie pokojne ho pridajte.

013.JPG

Zemiaky roztlačíme, pridáme olej a všetky dochucovadlá a poriadne premiešame. Odložíme do chladničky, aby sa všetky chute prepojili.

014.JPG

Podávame s hriankami potretými cesnakom.

015.JPG

Tak dobrú chuť...

016.JPG

... veľa zdravia...

018.JPG

.. a všetko najlepšie!

017.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?