Varíme s medveďom - Zapekané pochúťkové mleté mäso

Autor: Roman Daniel Baranek | 8.9.2013 o 12:00 | Karma článku: 12,63 | Prečítané:  15782x

To že inšpiráciu na naše recepty vyhľadávame často v bulharskej kuchyni, nie je žiadne tajomstvo. Jednu vec sme ale doteraz nikdy nemali "odvahu" vyskúšať. V bulharských receptoch na zapekanie sa často ako ingrediencia na poliatie objavuje majonéza. My ju vždy vymeníme za klasickú smotanu s vajíčkami, alebo bešamel. Dnes sme teda odvahu pozbierali a tu je výsledok.

Pripravíme si kilogram mletého mäsa. Jeho zloženie závisí od našej vlastnej chute. V podstate to môže byť akákoľvek kombinácia bravčového, hovädzieho, teľacieho či baranieho mäsa. Najlepšie je ak si ho pomelieme sami doma. K mäsu potrebujeme ešte tri veľké paradajky, dve cukiny, dve červené cibule, viazaničku kôpru, viazaničku petržlenovej vňate, kus tvrdého syra, jednu majonézu a trochu oleja.

Na okorenenie si pripravíme čierne mleté korenie, drvenú rascu, červenú papriku a soľ.

DSCN4592.JPG

Veľký plech na pečenie potrieme olejom. Mleté mäso pomiešame s koreninami, osolíme a v rovnomernej vrstve roztlačíme na dno pekáča.

DSCN4594.JPG

No a ideme vrstviť.

Rozložíme vrstvu natenko nakrájaných plátkov paradajok. Jemne osolíme.

DSCN4597.JPG

Pridáme na kolieska nakrájanú cukinu.

DSCN4599.JPG

Za pomoci kuchynského štetca potrieme polovicou majonézy.

DSCN4601.JPG

Posypeme nasekaným kôprom.

DSCN4603.JPG

Rozložíme kolieska cibule a opäť jemne osolíme.

DSCN4607.JPG

Potrieme druhou polovicou majonézy a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

DSCN4611.JPG

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov štyridsať minút.

Celé posypeme strúhaným syrom a zapečieme ďaľších desať minút.

DSCN4612.JPG

Jednoduchá priama chuť mäsa a šťavnatá zelenina. Majonéza dodáva príjemnú akoby maslovú dochuť. Zemiaková kaša a paradajkový šalát sa skvele hodili.

DSCN4620.JPG

Dobrú chuť.

DSCN4622.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?