reklama

Varíme s medveďom - Trochu celkom iná koložvárska

Často sa nám stáva, že máme veľkú chuť na niečo, čo sme už kedysi dávno uverejnili na blogu. Medzi jedlá na ktoré radi spomíname, patrí aj táto sarma. Ale niekedy jednoducho nie je dosť času na to, aby sme pripravili aj recept na blog a zároveň si pre radost a chuť aj zopakovali niečo, čo ste už na našom blogu čítali. Ale túto sarmu sme trochu okabátili a na počesť prvého jesenného dňa, sme ju totálne zjednodušili, aby ju mohli ochutnať aj tí, ktorým sa so zatáčaním sárm nechce babrať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Tento recept už nemôžeme nazvať sarmami, ale aj názov Koložvárska kapusta prakticky nesedí. To preto, lebo okrem vajec, ryže, smotany či jogurtu a kyslej kapusty sa zvyšok ingrediencií dosť dramaticky mení. Potrebujeme ešte kuracie pečienky, trochu lesných húb či len šampiňónov, kuracie stehná, tých viac ako pečienok, cibuľu, trochu cesnaku a soľ. Ochutíme ešte čiernym mletým korením, nejakou bylinkou (napríklad tymian) a muškátovým orieškom.

Obrázok blogu

A už čistíme, krájame, šampiňony na malé kúsky, kuracie mäso a pečienky na kúsky väčšie, dobré je trochu poprekrajovať aj kyslú kapustu, ak je nastrúhaná na dlhé kúsky, cibuľu a cesnak najemno...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Na trochu oleja dáme cibuľu, trochu neskôr pridáme prerestovať aj cesnak a keď sú do sklovita, pridáme šampiňóny, pečienku a jemne okoreníme.

Obrázok blogu

Prikryjeme a po 5-7 minútach dusenia, pridáme ryžu a ešte pohár vody. Posolíme s ohľadom na kyslú kapustu, ktorá je dosť slaná.

Obrázok blogu

Po ďalších 5-7 minútach dusenia pod pokrievkou nám vznikne kompaktná hmota. Ryža nemusí byť uvarená domäkka. A pozor! S množstvom ryže nepreháňame, na taký veľký pekáč nám stačilo maximálne 250 g suchej ryže.

Obrázok blogu

A ideme vrstviť. Prvá vrstva je ryža s pečienkou a hubami.

Obrázok blogu

Na ňu poukladáme kuracie stehná pokrájané na väčšie kúsky, ktoré jemne okoreníme a posypeme tymianom. Už nesolíme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Nasleduje vrstva kyslej kapusty.

Obrázok blogu

Smotanu či jogurt rozmiešame s vajíčkami, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok, prípadne jemne dosolíme. Rovnomerne nalejeme na vrch zmesi. Pekáč prikryjeme a necháme asi 40 minút dusiť pri teplote cca 170 stupňov.

Obrázok blogu

Následne odokryjeme a zapekáme asi ešte 20 minút. Tak a tu je výsledok.

Obrázok blogu

Fantastickú, šťavnatú a voňavú lahôdku podávame najlepšie s varenými zemiakmi.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu