reklama

Varíme s medveďom - Lusky na taliansky spôsob

Jesenný trh je asi najkrajší a najvoňavejší. Hoci je ráno už trochu chladno, vždy sa tam teším na nádhernú zeleninu. Ešte stále sa tam dajú kúpiť kvalitné dozreté paradajky, všade sú tekvice najrôznejších tvarov, veľkostí a farieb a nájdeme tam aj nenápadnú zeleninu, ktorú u nás máme veľmi radi. Fazuľové lusky. Dnešný vegánsky recept na ich úpravu je jednoduchý a pri tom naozaj vynikajúci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Okrem fazuľových luskov budeme potrebovať ešte asi jeden kilogram paradajok, jednu cibuľu, cesnak, lyžicu oregana, olej a soľ.

Fazuľové lusky pred použitím najprv očistíme, odrežeme z nich oba konce a nalámeme ich (alebo narežeme) na menšie kúsky.

Obrázok blogu

Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na menšie kocky, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a keď sa rozvonia, zasypeme lyžicou oregana. Všetko ešte veľmi krátko popražíme, pridáme nasekané struky, premiešame a prehrejeme.

Obrázok blogu

Je čas na nakrájané paradajky a soľ. Premiešame a pomaly varíme. Paradajky najprv pustia kopu šťavy. Zmes varíme do vtedy, kým všetka tekutina nie je vyvarená. Ak za ten čas lusky nezmäkli, prilejeme trochu vriacej vody a varíme ďalej.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Keď je všetko mäkké a tekutina vyvarená, roztlačíme do luskov ešte jeden strúčik cesnaku, premiešame prehrejeme a vypneme sporák.

Obrázok blogu

Vynikajúce voňavé jedlo je spojením spomienok na letnú dovolenku a bohatosti jesennej zeleniny. S prílohou podľa vlastnej chute skvelá vegánska pochúťka.

My sme sa ešte trochu pohrali, a ak ste vegetariáni alebo vegáni, môžete hádam radšej skončiť čítanie tu. :)

Obrázok blogu

Lusky sú výborné aj ako príloha ku grilovému mäsu. Do ružova ogrilované plátky osoleného a okoreneného bravčového karé sa hodia vynikajúco.

Aby sme dodržali ten taliansky ráz jedla, pripravili sme ešte jednoduché špagety. Budeme potrebovať špagety, olej, cesnak a parmezán.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Do veľkej misy dáme deciliter kvalitného oleja a roztlačíme dva až tri strúčiky cesnaku. Špagety uvaríme ako obvykle. Uvarené zlejeme a presypeme do misy s olejom a cesnakom, Zasypeme nastrúhaným parmezánom a vlejeme asi deciliter vody, v ktorej sa cestoviny varili. Všetko premiešame a okamžite podávame. Jedlo je plné chutí a vôní a u nás teda naozaj zabodovalo.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu