Varíme s medveďom - Dusené hovädzie po anglicky

Autor: Roman Daniel Baranek | 13.10.2013 o 12:00 | Karma článku: 13,02 | Prečítané:  17319x

Anglická kuchyňa nemá veľmi dobré meno. Často je považovaná za takú nemastnú, neslanú. Respektíve premastenú a neslanú. Podľa mňa ale existuje ingrediencia, ktorá v anglickej kuchyni skoro nikdy nesklame. Tou ingredienciou je hovädzie mäso. Keď bude hovädzie dusiť Francúz, vyrobí prepustené maslo, pokosí pol Provensálska, použije nejaké super kvalitné víno a pridá aj množstvo voňavej stredomorskej zeleniny. Keď dusí hovädzie Angličan, tak ho proste hodí na cibuľu.

Tak teda poďme na to. Ku kilogramu hovädzieho mäsa (nemusí byť nič z drahších typov, práve naopak) pridáme kúsok údenej slaniny, šesť väčších cibúľ (pokojne môžu byť všetky žlté), hlavičku cesnaku, pol litra vývaru a trochu oleja.

Jedlo okoreníme červenou paprikou, čiernym korením a soľou.

001.JPG

Najprv do hrnca hodíme na kocky nakrájanú slaninu a necháme ju vytopiť. Pridáme štyri nadrobno nasekané cibule, osolíme a za občasného miešania ich necháme zosklovatieť.

002.JPG

Pridáme dve cibule nakrájané na osminy, cesnak nakrájaný na plátky a lyžicu červenej papriky. Premiešame a pod pokrievkou necháme dve minúty podusiť.

003.JPG

K cibuli pridáme na kocky nakrájané hovädzie. Premiešame a okoreníme mletým čiernym korením. ( Ten syčiaci a pariaci hrniec sa poriadne odfotiť nepodarilo, takže je čo je.)

Podlejeme vývarom a ak je treba doplníme vodou tak, aby všetky ingrediencie boli pod hladinou. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na stopäťdesiat stupňov.

Približne každú hodinu hrniec skontrolujeme a ak je treba, dolejeme vriacu vodu z kanvice. Stále platí, že všetky ingrediencie by mali byť pod hladinou. Dĺžka dusenia závisí od kvality mäsa, my sme toto dusili štyri hodiny.

004.JPG

Počas dusenia mäsa si zamiesime na vynikajúce a jednoduché knedle. Potrebujeme jeden nakrájaný sendvič, asi jeden kilogram zemiakov, jedno vajce, poriadnu lyžicu hladkej múky a soľ.

005.JPG

Sendvič nakrájame na kocky, zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, jemne osolíme a všetko premiešame.

006.JPG

Do cesta, ktoré vzniklo ešte zapracujeme vajce a hladkú múku. Hotové cesto odložíme do chladničky. Použijeme ho až na konci dusenia.

007.JPG

Teraz musíme počkať, aby sa mäso uvarilo celkom do mäkka. Ak je treba dolejeme vriacu vodu a priamo do hrnca k mäsu pridáme knedle zo zemiakovo sendvičového cesta. Mali by byť do polovice ponorené v mäsovej šťave.

008.JPG

Prikryjeme a na dvadsať minút vrátime do rúry.

009.JPG

Jednoduchá a priama chuť hovädzieho a jemne lepkavé rafinované knedle. Vynikajúci obed pre chladné sychravé dni.

010.JPG

Dobrú chuť.

011.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?