Varíme s medveďom - Morčacie srdcia na víne

Autor: Roman Daniel Baranek | 20.10.2013 o 12:00 | Karma článku: 13,18 | Prečítané:  7309x

Morčacie srdcia, alebo vlastne srdcia vo všeobecnosti nie sú veľmi obvyklou ingrendienciou a súčasná generácia mladých ludí im velmi neholduje. Pri správnej príprave ale môžu byť veľmi chutné a zaujímavé. My sme tentokrát skúsili takú trochu na divoko verziu s červeným vínom, ktorá je inšpirovaná francúzkou kuchyňou.

Pripravíme si asi 1200 gramov morčacích sŕdc, kúsok slaniny, cibuľu, hrsť sušených hríbov, dva strúčiky cesnaku, dve celé kuracie pečienky, asi pol litra kvalitného červeného suchého vína a olej.

Jedlo okoreníme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a čerstvými bylinkami. My sme použili čerstvý tymian a rozmarín.

DSCN4858.JPG

Srdcia očistíme od žíl vo vrchnej časti a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame nadrobno. Huby namočíme do vody. Pečienky rozmixujeme celkom do hladka, najlepšie ponorným mixérom.

DSCN4861.JPG

Do väčšej panvice vložíme slaninu a orestujeme ju. Pridáme cibuľu, cesnak a všetko krátko popražíme.

DSCN4866.JPG

Kúsky morčacích sŕdc premiešame so zmäknutou cibuľou a krátko, za občasného premiešavania opražíme.

DSCN4870.JPG

Pridáme víno, huby, soľ a všetky ostatné koreniny. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme až do úplného zmäknutia sŕdc. Počas dusenia ešte podlievame vodou, aby sme mali dostatok omáčky.

DSCN4873.JPG

Srdcia môžeme dusiť aj dlhšie ako dve hodiny. Je veľmi dôležité, aby sme boli trpezliví a srdcia udusili celkom do mäkka. Len vtedy budú naozaj lahodné a delikátne. Pre skrátenie času dusenia môžeme použiť tlakový hrniec.

Keď sú už srdcia celkom mäkké, pridáme rozmixované pečienky a ešte krátko povaríme. Pečienky vynikajúco omáčku dochutia a zároveň ju zahustia do veľmi príjemnej konzistencie.

DSCN4885.JPG

Najlepšou prílohou k srdiciam na víne sú klasické halušky. Recept na ne nájdete napríklad tu v recepte nižšie.

Veľmi plná omáčka s hladkými mäkkými kúskami sŕdc môže byť občas veľmi gurmánskym obedom.

DSCN4886.JPG

Dobrú chuť.

DSCN4888.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?