reklama

Varíme s medveďom - Morčacie srdcia na víne

Morčacie srdcia, alebo vlastne srdcia vo všeobecnosti nie sú veľmi obvyklou ingrendienciou a súčasná generácia mladých ludí im velmi neholduje. Pri správnej príprave ale môžu byť veľmi chutné a zaujímavé. My sme tentokrát skúsili takú trochu na divoko verziu s červeným vínom, ktorá je inšpirovaná francúzkou kuchyňou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Pripravíme si asi 1200 gramov morčacích sŕdc, kúsok slaniny, cibuľu, hrsť sušených hríbov, dva strúčiky cesnaku, dve celé kuracie pečienky, asi pol litra kvalitného červeného suchého vína a olej.

Jedlo okoreníme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a čerstvými bylinkami. My sme použili čerstvý tymian a rozmarín.

Obrázok blogu

Srdcia očistíme od žíl vo vrchnej časti a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu, cesnak a slaninu nakrájame nadrobno. Huby namočíme do vody. Pečienky rozmixujeme celkom do hladka, najlepšie ponorným mixérom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Do väčšej panvice vložíme slaninu a orestujeme ju. Pridáme cibuľu, cesnak a všetko krátko popražíme.

Obrázok blogu

Kúsky morčacích sŕdc premiešame so zmäknutou cibuľou a krátko, za občasného premiešavania opražíme.

Obrázok blogu

Pridáme víno, huby, soľ a všetky ostatné koreniny. Premiešame, prikryjeme pokrievkou a dusíme až do úplného zmäknutia sŕdc. Počas dusenia ešte podlievame vodou, aby sme mali dostatok omáčky.

Obrázok blogu

Srdcia môžeme dusiť aj dlhšie ako dve hodiny. Je veľmi dôležité, aby sme boli trpezliví a srdcia udusili celkom do mäkka. Len vtedy budú naozaj lahodné a delikátne. Pre skrátenie času dusenia môžeme použiť tlakový hrniec.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď sú už srdcia celkom mäkké, pridáme rozmixované pečienky a ešte krátko povaríme. Pečienky vynikajúco omáčku dochutia a zároveň ju zahustia do veľmi príjemnej konzistencie.

Obrázok blogu

Najlepšou prílohou k srdiciam na víne sú klasické halušky. Recept na ne nájdete napríklad tu v recepte nižšie.

Veľmi plná omáčka s hladkými mäkkými kúskami sŕdc môže byť občas veľmi gurmánskym obedom.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu