Varíme s medveďom - Šaláty z pečenej zeleniny

Autor: Roman Daniel Baranek | 12.1.2014 o 12:00 | (upravené 12.1.2014 o 12:44) Karma článku: 13,08 | Prečítané:  16287x

Všetci teraz odľahčujú a zrazu si spomenuli, že o pol roka si bude treba obliecť plavky. Kto sa ale neprejedal cez sviatky, ten odľahčovať nemusí. Dnešné recepty sú síce aj trochu odľahčené, ale oveľa dôležitejšie je, že sú úplne úžasné. Ak ich ochutnáte, určite si ich zamilujete rovnako ako my.

Upiecť môžeme v podstate skoro akúkoľvek zeleninu. Vybrať si môžete podľa vlastnej chute. My sme pripravili recept z približne pol kilogramu cvikle, jedného väčšieho sladkého zemiaku a karfiolu. Z toho, ktorý je na obrázku, použijeme asi tak tretinu.

Okrem toho si pripravíme ešte nejaký kvalitný olej, soľ, čierne korenie a obľúbenú sušenú bylinku.

Ďalšiu zeleninu, ktorú môžeme použiť, je napríklad aj čokoľvek z koreňovej zeleniny, zemiak, papriku, paradajku, cibuľu, cesnak, cukinu, brokolicu...

DSCN5436.JPG

Zeleninu očistíme, ošúpeme a nakrájame na veľkosť na vidličku. Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Jednotlivé druhy budeme pridávať postupne, podľa toho, ako dlho sa musia piecť. Takže pred začatím varenia sa treba trochu poradiť so strýkom Googlom.

My sme začali najprv cviklou, ktorú celkom bohato popolievame olejom.

DSCN5444.JPG

Po pätnástich minútach pridáme sladký zemiak.

DSCN5445.JPG

Po ďalších pätnástich minútach na ružičky rozobraný karfiol. Až teraz všetko posolíme, pokoreníme a posypeme bylinkami.

DSCN5450.JPG

Pečieme posledných dvadsať minút a máme hotovo. Celé by sa to dalo zjesť už teraz, je to úplne vynikajúce. Stačí kúsok chleba a obľúbený dresing. Ale my sme sa predsa len ešte trochu pohrali, aby šaláty boli bohatšie.

DSCN5453.JPG

Základ zo zelených listov (polníček, mladý špenát a rukola), doplnené o kúsky reďkovky a cesnakový dresing. Blahom sme ochkali obaja.

DSCN5459.JPG

Je to jednoducho dokonalé.

DSCN5468.JPG

Tak sme si pripravili ešte jeden šalát s uvarenou šošovicou, zelenými olivami a takým tým nie celkom dozretým syrom parmezán, ktorý sa drolí na menšie kúsky.

Obaja sme milovníci zeleninových šalátov, uprednostňovali sme však šaláty zo surovej zeleniny. Pečená zelenina nás oboch dokonale dostala a je isté že sa stane veľmi častou súčasťou našich jedálničkov v rôzdnych kombináciách a variáciách.

DSCN5471.JPG

Dobrú chuť!

DSCN5479.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?