Varíme s medveďom - Rýchlovky z toastového chleba

Autor: Roman Daniel Baranek | 19.1.2014 o 12:00 | Karma článku: 12,60 | Prečítané:  16929x

Toastový chlieb asi nepatrí k úplne najzdravším potravinám, ale rýchlovky, ktoré si z nich dnes pripravíme sa mi tak páčili, že to jednoducho zvládneme. Keď si recepty pozriete, zistíte, že sú to vlastne také betaverzie, ktoré majú obrovské možnosti obmien podľa plnky, ktorú do chlebov použijeme. Pripravili sme ich tak, aby jedna plnka bola sladká a druhá slaná, ale dajú sa naozaj najrôžnejšie zamieňať a pridávať k nim skoro akúkoľvek vašu obľúbenú ingredienciu.

To najdôležitejšie čo budeme potrebovať je samozrejme balíček toastového chleba. Na slanú verziu k nemu pridáme tvrdý syr, šunku, olivy, kukuricu a jedno vajce.

001.JPG

Pre jednu osobu použijeme dva až tri krajce chleba. Okrájame z nich kôrku a valčekom na cesto poriadne prevaľkáme. Plátok chleba sa sploští a zároveň sa stane pružnejším.

002.JPG

Do plechu na mafiny vtlačíme toastové plátky. Chytíme všetky štyri rohy ako mešec, vložíme do plechu a rohy uvoľníme.

003.JPG

Odkrájané kôrky chleba nasekáme nadrobno, pridáme vajíčko, nasekanú šunku, kukuricu a olivy. Môžeme tiež jemne prisoliť a okoreniť. Všetko vymiesime na cesto a necháme odpočinúť. Ak je zmes príliš suchá, môžeme pridať lyžicu mlieka.

004.JPG

Do každého chlového košíčka vložíme plátok tvrdého syra a prstami, alebo lyžicou vtlačíme plnku. Sme presvedčený, že dokážete vymyslieť obrovské množstvo zaujímavejších a úžasnejších náplní ako je táto.

005.JPG

Košíčky pečieme v rúre vyhriatej na stopäťdesiat stupňov trinásť až pätnásť minút. Potom ich uvoľníme ostrým nožom a vyberieme z plechu.

006.JPG

Chrumkavé a jemné košíčky budú úplne najlepšie s poriadnym čerstvým šalátom. Už len trochu olivového oleja a citrónovej šťavy a skvelá večera je hotová.

007.JPG

 

008.JPG

Na sladkú verziu si pripravíme nejaký dobrý džem (domáci je najlepší), alebo nutelu a ovocie. Mali sme doma pomelo a už ho bolo treba minúť tak sme ho použili.

Okrem toho budeme potrebovať ešte jedno vajce a olej na vyprážanie.

Začneme rovnako. Okrájame kôrku a prevalcujeme. Potom plátok natrieme džemom a na jeden koniec rozložíme ovocie.

009.JPG

Plátok stočíme okolo ovocia na malú roládu.

010.JPG

Vajíčko vyšľaháme a každú roládu v ňom poriadne namočíme.

011.JPG

Vypražíme v horúcom oleji do zlatova.

012.JPG

Trochu práškového cukru na vrch je už len nepovinný bonus. Jednoduché, chrumkavé a veľmi chutné sladké trubičky je najlepšie podávať teplé s vanilkovou zmrzlinou, alebo ako u nás s kopčekom šľahačky.

013.JPG

Dobrú chuť.

014.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?