Varíme s medveďom - Rýchlovka - Čokoládová pena

Autor: Roman Daniel Baranek | 20.4.2014 o 12:00 | (upravené 20.4.2014 o 12:06) Karma článku: 12,10 | Prečítané:  20318x

Každý rok na Veľkonočnú nedeľu prinášame nejaký jednoduchý a nenáročný recept. Vo všetkých domácnostiach je už naozaj všetko pripravené na slávnostnú večeru a vymýšľať nejaké zložité varenia sa nám zdá zbytočné. Dnes sme sa teda rozhodli predstaviť vám náš obľúbený, rýchly, nepečený, super jednoduchý zákusok, ktorý chutil zatiaľ úplne každému, kto ho ochutnal.

Na "cesto" potrebujeme dvestopäťdesiat gramov sušienok, alebo keksov, sto gramov masla a päťdesiat gramov kvalitnej horkej čokolády.

Na plnku si pripravíme dva krémové tvarohy, jeden veľký biely jogurt, dve kopcovité lyžice kvalitného kakaa, cukor (alebo sladidlo) podľa chuti najmenej tak tri až štyri lyžice a želatínový stužovač na šľahačkové krémy za studena. Na obohatenie zákusku použijeme maliny.

001.JPG

Sušienky zomelieme, alebo rozmixujeme. Maslo s čokoládou roztopíme vo vdnom kúpeli a všetko spolu zmiešame.

002.JPG

Hmotu prenesieme do tortovej formy a rukou ju roztlačíme po celom dne. Snažíme sa aby vrstva bola čo najlepšie stlačená a čo najrovnomernejšia.

003.JPG

Zmiešame všetky ingrediencie na plnku okrem stužovača. Ak nie ste si istí množstvom cukru, jednoducho plnku ochutnajte. Do druhej misky dáme deciliter teplej vody (nie horúcej, stačí obyčajná teplá voda z vodovodu) vysypeme stužovač a tridsať sekúnd šľaháme metličkou. Rozmiešaný stužovač vylejeme do kakaovej zmesi a poriadne prešľaháme.

004.JPG

Na stuhnuté cesto rozložíme maliny.

005.JPG

Rovnomerne zalejeme plnkou a odložíme do chladničky.

006.JPG

Po dvoch až troch hodinách celý povrch posypeme vrstvou kakaa. Najlepšie je použiť jemné sitko. Opäť odložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť, najlepšie cez noc.

DSCN6378.JPG

Jemná čokoládová pena na chrumkavej čokoládovej vrstve. To je jednoduchý múčnik, ktorý zvládne urobiť úplne každý. Pri tom pôsobí veľmi exkluzívne a je to výborná bodka akéhokoľvek slávnostného obeda.

DSCN6384.JPG

Kakao v recepte môžeme nahradiť rôznymi inými ingredienciami a získať tak veľmi zaujímavé obmeny koláča.

Asi najjednoduchšie je pripraviť vanilkovú verziu pridaním lyžice vanilkového extraktu.

Veľmi odporúčame aj skvelú kokosovo limetkovú variantu. Jednoducho pridáme pol šálky strúhaného kokosu a štvrť šálky limetkovej šťavy.

010.JPG

Nadrobno nesekané jahody sú ochutené lyžicou balzamikového octa a lyžicou cukru.

011.JPG

Posledná fotka je od profifotografky, ktorej koláč chutil veľmi. Aj vám dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.

unnamed.jpg

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

TECH

Falošné správy a fabriky na trolov: Ako funguje propaganda 2.0

Ako sociálne siete a falošné správy stvorili dnešných populistov.

TECH

Gene Cernan videl z Mesiaca svet bez hraníc

Posledný muž na Mesiaci priniesol späť na Zem československú vlajku.

SVET

Savčenková pre SME: Ukrajina nie sú skorumpovaní politici

Musím Ukrajincov prebudiť, hovorí poslankyňa.


Už ste čítali?