reklama

Varíme s medveďom - Rýchlovka - Čokoládová pena

Každý rok na Veľkonočnú nedeľu prinášame nejaký jednoduchý a nenáročný recept. Vo všetkých domácnostiach je už naozaj všetko pripravené na slávnostnú večeru a vymýšľať nejaké zložité varenia sa nám zdá zbytočné. Dnes sme sa teda rozhodli predstaviť vám náš obľúbený, rýchly, nepečený, super jednoduchý zákusok, ktorý chutil zatiaľ úplne každému, kto ho ochutnal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (47)

Na "cesto" potrebujeme dvestopäťdesiat gramov sušienok, alebo keksov, sto gramov masla a päťdesiat gramov kvalitnej horkej čokolády.

Na plnku si pripravíme dva krémové tvarohy, jeden veľký biely jogurt, dve kopcovité lyžice kvalitného kakaa, cukor (alebo sladidlo) podľa chuti najmenej tak tri až štyri lyžice a želatínový stužovač na šľahačkové krémy za studena. Na obohatenie zákusku použijeme maliny.

Obrázok blogu

Sušienky zomelieme, alebo rozmixujeme. Maslo s čokoládou roztopíme vo vdnom kúpeli a všetko spolu zmiešame.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Hmotu prenesieme do tortovej formy a rukou ju roztlačíme po celom dne. Snažíme sa aby vrstva bola čo najlepšie stlačená a čo najrovnomernejšia.

Obrázok blogu

Zmiešame všetky ingrediencie na plnku okrem stužovača. Ak nie ste si istí množstvom cukru, jednoducho plnku ochutnajte. Do druhej misky dáme deciliter teplej vody (nie horúcej, stačí obyčajná teplá voda z vodovodu) vysypeme stužovač a tridsať sekúnd šľaháme metličkou. Rozmiešaný stužovač vylejeme do kakaovej zmesi a poriadne prešľaháme.

Obrázok blogu

Na stuhnuté cesto rozložíme maliny.

Obrázok blogu

Rovnomerne zalejeme plnkou a odložíme do chladničky.

Obrázok blogu

Po dvoch až troch hodinách celý povrch posypeme vrstvou kakaa. Najlepšie je použiť jemné sitko. Opäť odložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť, najlepšie cez noc.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Jemná čokoládová pena na chrumkavej čokoládovej vrstve. To je jednoduchý múčnik, ktorý zvládne urobiť úplne každý. Pri tom pôsobí veľmi exkluzívne a je to výborná bodka akéhokoľvek slávnostného obeda.

Obrázok blogu

Kakao v recepte môžeme nahradiť rôznymi inými ingredienciami a získať tak veľmi zaujímavé obmeny koláča.

Asi najjednoduchšie je pripraviť vanilkovú verziu pridaním lyžice vanilkového extraktu.

Veľmi odporúčame aj skvelú kokosovo limetkovú variantu. Jednoducho pridáme pol šálky strúhaného kokosu a štvrť šálky limetkovej šťavy.

Obrázok blogu

Nadrobno nesekané jahody sú ochutené lyžicou balzamikového octa a lyžicou cukru.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Posledná fotka je od profifotografky, ktorej koláč chutil veľmi. Aj vám dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

73 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

9 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

19 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu