Varíme s medveďom - Závitky z lasagní

Autor: Roman Daniel Baranek | 8.6.2014 o 12:00 | Karma článku: 11,77 | Prečítané:  7493x

Tento recept je inšpirovaný Jamiem Oliverom. U neho som po prvýkrát videl, že sa lasagne použili namiesto cestovín, ktoré sa volajú Cannelloni. No a Jamie Olivier je obvykle inšpirovaný svojím učiteľom Gennarom Contaldom a Gennaro rad hovorieva, že jeho k vareniu inšpiruje Taliansko so svojimi mamami a babkami, ktoré každý deň pripravujú svojím rodinám jedlá tej najchutnejšej kuchyne na svete. Nám sa tie zrolované lasagne tak páčili, že sme si vymysleli plnku a pripravili sme ich aj pre vás na blog.

Pripravíme si veľké balenie lasagní (dvadsať kusov), deväťsto gramov mrazeného listového špenátu, pol kilogramu rajčín, tri vykostené kuracie stehná, tridsať dekagramov fety, desať dekagramov stúhaného parmezánu, cibuľu, cesnak, čerstvú bazalku, čierne korenie a soľ.

Najprv si pripravíme špenát. Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mrazený špenát, soľ a čierne korenie. Všetko spolu dusíme, pokiaľ sa špenát neroztopí a nevyparí sa z neho všetka tekutina.

Do veľkého hrnca dáme variť posolenú vodu. Do vriacej vložíme lasagne, varíme asi dve minúty, vyberieme dierkovanou naberačkou a rozložíme po pracovnej ploche.

Jednotlivé plátky lasagní potrieme špenátom, rozložíme kúsky kuraťa a rozdrobíme na ne kúsok fety. Už nemusíme soliť, pretože v špenáte a fete je soli dosť, ale môžeme jemne poprášiť čerstvo mletým čiernym korením.

Plátky lasagní zrolujeme okolo kuracieho mäsa a naozaj ostrým nožom prekrojíme na polovice. Nôž musí byť ostrý a nesmieme krájať tlakom, pretože rolády by sa nám rozpadli.

Do plechu, alebo zapekacej misy rozložíme na kocky nakrájané paradajky, jemne osolíme a okoreníme. Posypeme nasekanou bazalkou a polovicou strúhaného parmezánu.

Na paradajky rozložíme jednotlivé rolády.

Zapekáme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov približne dvadsať až dvadsaťpäť minút. Ešte horúce posypeme druhou polovicou parmezánu a necháme chvíľu odstáť.

Podávame samotné, prípadne s pohárom kvalitného talianskeho červeného vína. Je to jednoduchá a obľúbená kombinácia cestovín, kuraťa a špenátu v trochu novom kabáte, a tak celé jedlo hoci jednoduché, pôsobí slávnostne.

Dobrú chuť.

 

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

U. S. Steel odchádza, o košickú fabriku bojujú Třinecké železárny

U. S. Steel predáva košické železiarne, ponuku predložili Číňania a skupina slovenských miliardárov.

KOMENTÁRE

Úbohá stredná trieda, tá sa vo Ficovom vlaku nevezie zadarmo

Ak sa niektorí chcú mať závratne dobre, musia sa tí ostatní mať horšie.

KOMENTÁRE

Ako o tridsať rokov rozvrátim našu spoločnosť

Moderné demokracie sa premenia na vlády starých.


Už ste čítali?