Varíme s medveďom - Zapekané palacinky podľa Sandtnerky

Autor: Roman Daniel Baranek | 3.8.2014 o 12:00 | Karma článku: 12,35 | Prečítané:  4786x

Tento dezert nám robievala naša babička. To ona ho nazvala, že sú to palacinky podľa Sandtnerky. Spomenul som si na ne, keď som s kolegyňou rozprával o tom, že som nikdy nič nevaril podľa receptu tejto známej kuchárky. Takže vlastne ani neviem či sú naozaj podľa Sndtnerovej, alebo ich tak babička nazvala len preto, že sa ingredienciami v tomto recepte nešetrí.

Palacinky u nás doma už dnes zásadne robíme zo špaldovej hladkej celozrnnej múky (pokojne použite hladkú bielu). Okrem nej budeme potrebovať ešte tri žĺtka a tri decilitre mlieka.

Plnku do palaciniek pripravíme zo sedemsto päťdesiat gramov tvarohu, dvoch vajec, troch bielkov, cukru a hrozienok namočených v rume.

Na dokončenie potrebujeme ešte dvestopäťdesiat gramov tvarohu (babička mixovala ten bežný, ale ja som použil krémový), jednu kyslú smotanu, ďalšie tri vajíčka, cukor, vanilkovú esenciu a dva decilitre mlieka.

V mise rozmiešame tri decilitre mlieka, tri žĺtky a toľko múky aby vzniklo riedke palacinkové cesto.

Klasickým spôsobom z neho pripravíme palacinky, ale pozor, mali by zostať svetlé. Na štyri porcie budeme potrebovať tak osem až desať palaciniek.

Do tvarohu dáme tri vajcia, cukor, hrozienka a vanilkovú esenciu. Všetko premiešame a nakoniec zľahka, najlepšie rukou, vmiešame sneh z troch bielkov.

Palacinky bohato plníme tvarohovou plnkou, zrolujeme a ukladáme do misy na zapekanie, ktorú ešte môžeme vymazať maslom.

Nakoniec zmiešame smotanu s krémovým tvarohom, mliekom, vajíčkami, cukrom a vanilkovou esenciou

Zmes vylejeme na palacinky uložené v mise na zapekanie a necháme stiecť okolo nich.

Palacinky pečieme asi dvadsaťpäť až tridsať minút, v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov. Netreba to z dĺžkou pečenie preháňať.

Šťavnatý a voňavý dezert stačí doplniť už len kúskom obľúbeného čerstvého ovocia. Je výborný teplý aj za studena a hodí sa aj ako sladký obed.

Dobrú chuť.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?