Varíme s medveďom - Chlebový nákyp s tofu

Autor: Roman Daniel Baranek | 24.8.2014 o 12:00 | (upravené 24.9.2014 o 15:20) Karma článku: 8,96 | Prečítané:  2681x

Približne raz za mesiac si do jedálnička zaradíme tofu. Teraz, keď je všade množstvo úžasnej voňavej zeleniny je jasné, že v recepte bude mať oveľa dôležitejšiu úlohu ako to samotne tofu.Tento dnešný  chlebový nákyp je celkom jednoduchý vegánsky recept z vôňou leta, ktoré sa tento rok akosi priveľa hrá na schovávačku.

Pripravíme si celozrnný toastový chlieb, kilogram zrelých paradajok, jednu stredne veľkú cuketu, jednu cibuľu, jednu hlavu cesnaku, dve sójové majonézy a dva kusy bieleho tofu.

Na okorenenie použijeme len soľ a provensálske byliny.

Cibuľu nakrájame na mesiačiky a na horúcom oleji necháme zmäknúť.

Cuketu ošúpeme a nakrájame na kocky spolu s paradajkami. Cesnak ošúpeme a nakrájame na kolieska. Všetko pridáme k zmäknutej cibuli, osolíme a okoreníme provensálskymi bylinkami.

Prikryjeme pokrievkou a dusíme, pokiaľ zelenina nepustí šťavu.

Varechou presunieme zeleninu na jeden bok a v zeleninovej šťave namočíme krajce toastového chleba.

Zapekaciu misu vymažeme olejom a dno pokryjeme plátkami chleba. Uložíme ich namočenou stranou nadol.

Podusenú zeleninu naberáme dierovanou naberačkou a polovicu rozložíme na chlieb. Posypeme nastrúhaným tofu.

Na tofu rozložíme druhú polovicu zeleniny.

Na vyberanie zeleniny použijeme dierovanú naberačku, pretože potrebujeme aby šťava zostala v panvici. Namáčame v nej ďalšie plátky chleba a rozložíme ich na zeleninu. Tentokrát namočenou stranou nahor.

Druhé tofu nastrúhame a pomiešame so sójovými majonézami. Rozotrieme na povrch nákypu a môžeme zapekať.

Pečieme v rúre zohriatej na stosedemdesiat stupňov asi tridsať až tridsaťpäť minút

Tento šťavnatý, letnou zeleninou voniaci nákyp je vynikajúci ako ľahký obed a rovnako skvele chutí aj za studena.

Dobrú chuť.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?