Varíme s medveďom - Zapekané rezne

Autor: Roman Daniel Baranek | 28.9.2014 o 12:00 | Karma článku: 11,08 | Prečítané:  13838x

Dnešný recept by mohol patriť do kategórie fúzované. Zobrali sme jeden z našich obľúbených receptov a spracovali ho tak, ako by ho podľa nás pripravili v klasickej bulharskej domácnosti. Hlavne to znamená pridať veľa zeleniny a to podľa nás nikdy nemôže byť na škodu.

Rezne pripravíme z vykostených kuracích stehien. Potrebovať budeme ešte vajíčka, strúhanku, zemiaky, paradajky, papriku, tekvicu, cibuľu a majonézu.

Na okorenenie použijeme soľ, čierne mleté korenie, rímskym kmínom a čerstvý rozmarín.

Kuracie rezne nasolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť, aby zvlhli. Potom ich obalíme. Na sucho ich vložíme do strúhanky a jemne päsťou poklepávame, aby sa k nim strúhanka dobre prilepila.

Každý rezeň až potom poriadne namočíme v rozšľahanom a posolenom vajíčku.

Z oboch strán vypražíme dozlatova. Pozor nesnažíme sa rezne celkom usmažíť, len zatiahneme vajíčko. Mäso v skutočností zostane surové.

Jednoduché rezne ešte nezjeme, ale budeme ich ďalej upravovať.

Dno veľkého pekáča vyložíme zemiakmi. Osolíme ich a posypeme rímskym kmínom.

Šikmo na zemiaky naukladáme rezne striedavo s na kolieska nakrájanými paradajkami a paprikami. Všetko posypeme nasekaným rozmarínom.

Na rezne rosypeme nakrájanú cibuľu.

Na ňu nakrájanú tekvicu. Všetko ešte raz veľmi jemne posolíme. Podlejeme asi decilitrom vody a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat asi štyridsať minút.

Zvrchu lyžicou rozložíme majonézu.

Zapekáme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi tridsať minút.

Celkom mäkké a veľmi šťavnaté kuracie rezne, kopa upečenej zeleniny a len pár zemiakov skvele doplňuje chuť majonézy. Je to veľmi sýte jedlo, z pekáča, ktorý sme pripravili môžete pokojne spraviť až šesť až osem porcií.

Dobrú chuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Kto bude na Vianoce dokladať tovar? Firmy nevedia nájsť brigádnikov

Vo väčších mestách ponúkajú brigádnikom aj štyri eurá za hodinu, ale nikto nemá záujem.

SVET

Deň, ktorý navždy zostane dňom hanby USA

Od útoku na Pearl Harbor ubehlo 75 rokov.

PLUS

Anton Zajac: Šancou pre Slovensko je nová, slušná strana

Nežijeme v liberálnej demokracii, ale oligarchii, hovorí spolumajiteľ Esetu.


Už ste čítali?