Rezne pripravíme z vykostených kuracích stehien. Potrebovať budeme ešte vajíčka, strúhanku, zemiaky, paradajky, papriku, tekvicu, cibuľu a majonézu.
Na okorenenie použijeme soľ, čierne mleté korenie, rímskym kmínom a čerstvý rozmarín.
Kuracie rezne nasolíme, okoreníme a necháme chvíľu postáť, aby zvlhli. Potom ich obalíme. Na sucho ich vložíme do strúhanky a jemne päsťou poklepávame, aby sa k nim strúhanka dobre prilepila.
Každý rezeň až potom poriadne namočíme v rozšľahanom a posolenom vajíčku.
Z oboch strán vypražíme dozlatova. Pozor nesnažíme sa rezne celkom usmažíť, len zatiahneme vajíčko. Mäso v skutočností zostane surové.
Jednoduché rezne ešte nezjeme, ale budeme ich ďalej upravovať.
Dno veľkého pekáča vyložíme zemiakmi. Osolíme ich a posypeme rímskym kmínom.
Šikmo na zemiaky naukladáme rezne striedavo s na kolieska nakrájanými paradajkami a paprikami. Všetko posypeme nasekaným rozmarínom.
Na rezne rosypeme nakrájanú cibuľu.
Na ňu nakrájanú tekvicu. Všetko ešte raz veľmi jemne posolíme. Podlejeme asi decilitrom vody a prikryté pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat asi štyridsať minút.
Zvrchu lyžicou rozložíme majonézu.
Zapekáme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi tridsať minút.
Celkom mäkké a veľmi šťavnaté kuracie rezne, kopa upečenej zeleniny a len pár zemiakov skvele doplňuje chuť majonézy. Je to veľmi sýte jedlo, z pekáča, ktorý sme pripravili môžete pokojne spraviť až šesť až osem porcií.
Dobrú chuť.