reklama

Varíme s medveďom - Marína rezne s medveďou úpravou

Ahojte, verní naši.:)) Keďže slovo je slovo a nie ...ehm..., neslovo, neostáva nám nič iné, len dostáť slovu z minulého víkendu. Takže, milí mäsožravci, prichádza čas na mäsovú bombu. A táto dokonca aj tvarom bombu pripomína.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (92)

Budete prekvapení, ale recept opäť pochádza zo závodnej jedálne. A to na dôvažok zo závodnej jedálne spred takých 30 rokov.

Moja mama vtedy pracovala ako kuchárka v jednej takej kuchyni. Keď mali nejakú špeciálnu akciu (rozumej návštevu súdružského kolektívu z inej spriatelenej prevádzky, či závodu, či spriatelenej krajiny...) boli 'Marína rezne' to najlepšie a najrýchlejšie, čo sa dalo pripraviť.

Pôvodne boli 'Marína rezne' zapečené bravčové rezne so syrom, šunkou a ananásovým kompótom, ale ja Macko som nelenil a svojskú medvediu úpravu som pripravil. Ako sa podarila, posúďte sami:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Potrebujeme:

Pekné, veľké a podľa možnosti aspoň 1cm hrubé bravčové rezne. Ďalej toľko vajec, koľko rezňov, toľko plátkov šunky a aj toľko plátkov tvrdého neúdeného syra, koľko máme rezňov. A neuveríte, ale aj toľko pekných veľkých polovičiek sterilizovaných broskýň, koľko máme rezňov. Potom je to pekná veľká čerstvá paprika, hladká múka (jasne, že aj kukuričná) a olej.

Medvedie 'Marína rezne' ochutíme čiernym korením, strúhanou Nivou a soľou. Až takáto jednoduchá je voľba korenín pri príprave tejto lahôdky.

Obrázok blogu

A ideme na to:

Rezne narežeme, potom naklepeme z oboch strán, posypeme soľou a čiernym korením.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Dobre ich vyváľame v hladkej múke.

Obrázok blogu

Na silnom plameni ich z oboch strán vysmažíme na oleji. Dohneda.

Obrázok blogu

Vysmažené rezne poukladáme na olejom vymastený pekáč.

Obrázok blogu

Každý rezeň husto posypeme na jemno nastrúhanou Nivou a prikryjeme plátkom šunky.

Obrázok blogu

Papriku nakrájame na aspoň 1cm hrubé krúžky, ktoré vyčistíme, odstránime jadierka a žilky tak, aby vznikli dostatočne hrubé a veľké paprikové kolieska.

Tie následne poukladáme na každý rezeň jedno koliesko a opatrne do každého vložíme jeden od bielka oddelený vaječný žĺtok. Priamo z vaječnej škrupinky. Následne môžeme naše rezne ešte trochu posoliť. Ak nevieme oddeľovať žĺtka od bielkov, kašleme na celý tento postup a ignorujúc posledné dva odseky tohto receptu si urobíme k 'Marína rezom' volské oká.:)

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Nech už to s našimi žĺtkami dopadlo akokoľvek, na rad prichádzajú broskyne. Ak sa nám podarilo vytvoriť žĺtky v krúžkoch (dramatizujem, nie je to žiadne strigôňstvo), tak na každý krúžok opatrne postavíme polovičku broskyne ako čiapočku. Ak nám začne žĺtok vytekať (ostatne aj mne vytekal) nerobíme paniku (ako ja:)). Vytečie len to, čo presahuje nad vŕškom papriky a väčšina ostane uväznená v prikrytom paprikovom krúžku.

Na každú broskyňu položíme plátok syra. Podlejeme pohárom vody a vo vopred vyhriatej rúre zapekáme cca 25 minút.

Obrázok blogu

Poprosíme všetkých našich priaznivcov, aby si uvedomili, že tekuté látky sú vodivé. Tak sa prosím nenechajte paralyzovať elektrickým prúdom z oslintávania klávesnice, či (nedaj Bože) obrazovky počítača.:)

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Podávame s ryžou, hranolčekmi a šalátom.

Obrázok blogu

Na bližšom priereze krásne vidíme všetky vrstvy. Mäso, Nivu, žĺtok aj broskyňu so syrom.

Obrázok blogu

Želáme vám veľmi dobrú chuť.

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu