reklama

Varíme s Medveďom - Citrónová torta

Ak ste sa tešili na to že už konečne začne dieta, tak ešte chvíľu musíte počkať. Vari to nepoznáte? Práve keď sa už naozaj rozhodnete že s tým začnete, tak vám do toho vpadne rodinná oslava, alebo niečo podobné pre dietu úplne nevhodné. Tento recept vznikol vlastne vďaka darčeku jednej našej čitateľky. Okrem úžasných gréckych olív a sušenej bazalky v naozaj špičkovej kvalite, priniesla nám aj pohár malých citróv naložených v sirupe. Okamžite ako som tie citróniky zbadal, napadlo mi čo s nimi spravím. Citrónovú tortu! Takže keď sa ma Lukuma spýtala, či to budem vedieť využiť, mal som predstavu o recepte v ktorom tieto sladké citróny použijem.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Olivy sme spráskali rýchlosťou svetla, ale tie citróny stáli v chladničke skoro pol roka a čakali na svoju príležitosť. Teda na nejakú slávnostnú rodinnú príležitosť pri ktorej budem pripravovať tortu. A dočkali sa.

Pred samotným receptom ešte malé upozornenie. Torta je veľmi svieža a má výraznú kyslú citrónovú chuť. Hodí sa ako múčnik aj po ťažšom nedeľnom obede, ale môže sa stať, že pre menšie deti to bude trochu "prekvapenie". No jednoducho nemusí im úplne chutiť.

Čo budeme potrebovať

Predovšetkým čokoládový tortový korpus. Dá sa kúpiť hotový, alebo upiecť podľa receptu, ktorý je tu nižšie. Ten recept je už mnohokrát vyskúšaný a vždy vyšiel perfektne. K tomu potrebujeme jeden Zlatý klas, dva decilitre citrónovej šťavy, 150 gramov práškového cukru, 250 gramov masla a samozrejme tie citróniky v sirupe. (pravdou je, že sú nepovinné a môžete ich nahradiť, alebo celkom vynechať)

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Tak a poďme na to

Z dvoch deilitrov citrónovej šťavy a jedného Zlatého klasu uvaríme citrónový puding. Ak máte strach z tej kyslosti rozrieďte citrónovú šťavu vodou, nezabudnite však dodržať pomer dva decilitre tekutiny a jeden zlatý klas. Ja ale určite doporučujem aby ste to riskli. Stojí to za to.

Obrázok blogu

Pudink necháme za občasného premiešania celkom vychladnúť a zašľaháme do neho práškový cukor, kým sa nerozpustí. V tej kyslej mase to ide pomerne rýchlo.

Maslo necháme zmäknúť a po kúskoch ho zašľaháme do osladenej citrónovej masy.

Obrázok blogu

Tak a krém je hotový.

Obrázok blogu

Nakladané citróny narežeme na kolieska, krém necháme v chladničke trochu stuhnúť a pripravíme si podnos hotovú tortu

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Tortový korpus rozrežeme na dve časti. Podnos obložíme papierom a položíme na neho spodný kruh korpusu, ktorý trochu ho pooblievame sirupom z nakladaných citrónov

Obrázok blogu

Natrieme asi dve tretiny krému ozdobíme nakrájanými citrónmi...

Obrázok blogu

a priklopíme vrchným dielom, ktorý jemne popritláčame. Celú trotu necháme stuhnúť v chladničke a...

Obrázok blogu

na koniec ju ozdobíme. Ja som ju celú natrel zvyšným krémom a o zbytok sa postarali nakladané citróny a horká čokoláda.

Obrázok blogu

Na tanieri môžeme pridať trochu osladnej šľahačky. Výrazná, čerstvá, pri tom lahodná chuť má v sebe čosi návykové.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu