Varíme s Medveďom - Moje jarné jedlo

Autor: Roman Daniel Baranek | 24.4.2011 o 12:00 | Karma článku: 12,18 | Prečítané:  4233x

No tak čo? Máte aj vy nejaké svoje jarné jedlo? Niečo na čo sa tešíte celú zimu? Dnes je to jednoduchšie, pretože v supermarketoch majú zeleninu celý rok. To je pravda majú, ale aj tak čakáme na jar, aby sme si konečne na trhu kúpili zeleninu, ktorá je plná chuti a vône. Takže keď sa dočkáme konečne jari, varievame toto jednoduché jedlo, ktoré sa hodí do kategórie "varíme za gastráč". Dnes je u nás slávnostná večera, takže keď budete môj dnešný recept čítať, budem lietať po kuchyni, dokončovať hus a červenú kapustu, šľahať šľahačku na jahodový trifle, prestierať stôl a tešiť sa na veľkú rodinnú večeru. Ale napriek tomu som sa oveľa viac tešil na toto jednoduché jedlo, ktoré sme si vždy varievali, aby sme mohli povedať: "Tak a jar je už konečne tu.

Moje najobľúbenejšie jarné jedlo je Vajíčkové halušky s jarným šalátom. Pre ich výrobu potrebujeme halušky (alebo noky). Ich recept nájdete tu. K nim na osobu dve vajcia,  deciliter mlieka, soľ, čierne korenie a olej, alebo masť.

DSCN7524.JPG

Vajcia s mliekom, soľou a čiernym korením...

DSCN7525.JPG

... vymiešame do hladka...

DSCN7529.JPG

...a všetko spolu opražíme na horúcej masti, alebo oleji. Vyrobíme vlastne praženicu. Vajíčka na horúcej panvici nepretržite miešame...

DSCN7530.JPG

... a keď sú hotové...

DSCN7537.JPG

...vysypeme ich na halušky...

DSCN7538.JPG

...a premiešame. No a vajíčkové halušky sú hotové. Faktom je, že takto potupujeme vtedy, ak sú halušky čerstvé. Ak sú však staršie, napríklad z predchádzajúceho dňa, tak to celé ro naopak, pridáme halušky do horúcej panvice k vajíčkám a jedlo dokončíme v nej.

DSCN7540.JPG

K vajíčkovým haluškám si vždy robíme jarný šalát. To je práve tá časť receptu, ktorá z tohoto jednoduchého jedla robí oslavu jari.

Potrebujeme listový hlávkový šalát, reďkvičky a jarnú cibuľku. Na zálievku soľ, cukor, ocot a vodu.

DSCN7543.JPG

Zeleninu umyjeme a očistíme. Šalát natrháme, reďkvičky nakrájame na štvrtiny a cibuľku na kúsky.

DSCN7544.JPG

Pripravíme si zálievku z pol litra studenej vody, pol lyžičky soli, štyroch lyžíc cukru a šiestich lyžíc octu. Poriadne premiešame. A všetko vylejeme do zeleniny.

DSCN7548.JPG

Premiešame a necháme desať, pätnásť minút postáť.

DSCN7551.JPG

A to je celé. Jemné, mäkké a lahodné halušky s chrumkavým, ostrým a šťavnatým šalátom. Moja jar na tanieri.

DSCN7556.JPG

Dobrú chuť a krásny zbytok sviatkov.

DSCN7559.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

DOMOV

Amnestie, Roháč a Sýkora. Čo má vplyv na prípad vraždy Remiáša

Na rozhodnutie o Mečiarových amnestiách má Ústavný súd posledné dni. Nájomný vrah Roháč dostal doživotie. Pri vražde Sýkoru sa spomína SIS.

DOMOV

Koalícia sa chce náhle zbaviť šéfa Ústavu pamäti národa

Ak by zmena zákona prešla, nové pravidlá začnú platiť od 15. októbra 2017.


Už ste čítali?