reklama

Varíme s Medveďom - Čevapčiči z tofu

Vážne ma nebavia zvýhodnené menu, ktoré ponúkajú reštaurácie v okolí môjho pracoviska. Kurací rezeň je celkom uchádzajúce jedlo, ale každý deň... Vyzerá to, že fantázia šla na dovolenku a nahradilo ju hľadanie odpovede na otázku, čo všetko sa dá naplniť do vyprážaného kuraťa. Jedlo si teda nosievam z domu. Snažím sa, aby bolo čo najľahšie. To viete, sedieť po ťažkom obede za počítačom, by mohlo spôsobiť, že budem mať na čele otlačenú klávesnicu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Mnoho ľudí si od tofu dáva vytrvalý odstup, ale v našej kuchyni túto ingredienciu používame celkom radi. Vraj je zdravá a ja môžem doplniť, že ak sa dobre pripraví, aj chutná. V dnešnom recepte som použil údené, ale určite sa dá pripraviť aj z čistého. Navyše, ak použijete biele tofu, jedlo sa okamžite stáva vhodným pre "Viem čo jem".

Čo budeme potrebovať

2 kusy údeného tofu, 1 šálku ovsených vločiek, dve lyžice sezamu, dve vajcia, sójovú omáčku a nejakú strúhanku na obaľovanie. Ja som použil bezlepkový výrobok, kukuričnú strúhanku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jedlo okoreníme soľou a zmesou korenia podľa vlastnej chute. Môžeme použiť všetko, čo sme zvyknutí dávať do bežných fašírok, ale mám pre vás inšpiráciu na malú zmenu. Okoreniť čevapčiči mletým čiernym korením a sušeným mletým zázvorom.

Obrázok blogu

Čo s tým urobíme

Ovsené vločky a sezam vysypeme do horúcej panvice.

Obrázok blogu

Na sucho a za stáleho miešania ich opražíme, kým nezískajú zlato hnedú farbu a orieškovú vôňu. Necháme ich vychladnúť.

Obrázok blogu

Potom zmes opražených ovsených vločiek a sezamu rozmixujeme na prášok. Získame tým vlastne takú ovseno sezamovú múku.

Obrázok blogu

Tofu nakrájame do väčšej misy. Pridáme vajcia, ovseno sezamovú múku, soľ, sójovú omáčku a koreniny podľa vlastného výberu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Ponorným mixérom všetko rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú necháme chvíľu odpočinúť v chladničke.

Obrázok blogu

Mokrými rukami tvoríme zo zmesi malé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke. Masa je mäká a dosť sa lepí, takže sa snažíme mať ruky stále mokré a pracujeme jemne, ale rýchlo.

Obrázok blogu

Valčeky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi dvadsať minút.

Obrázok blogu

Najlepšou prílohou sú varené zemiaky a nejaký jednoduchý šalát.

Obrázok blogu

Jednoduchý, ľahký a pri tom chutný obed je zabalený.

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu