Varíme s Medveďom - Plnené cukiny

Autor: Roman Daniel Baranek | 3.7.2011 o 12:00 | Karma článku: 13,77 | Prečítané:  5097x

Pestovatelia hlásia, že úroda cukín budte tento rok obrovská. V tom prípade nebude na škodu pár ich naoberať aj menších a skúsiť z nich uvariť nasledujúci recept. Menšie kusy cukín sa k plneniu hodia viac ako tí obrovskí, na konci leta dorastení obri. Z nich si môžete spraviť napríklad cukinový koláč. Plnené cukiny sú u nás doma veľmi obľúbené. Plníme ich všetkým možným. Dnešná plnka bude inšpirovaná chuťou tza-tziky.

Tza-tziky je pre mňa typicky letná chuť, ktorá sa k chuti do mäkka upečených cukín skvele hodí. Preto som premýšľal ako ich spojiť do ľahkého obeda. Toto je teda moja verzia plnených cukín, ktorú si odkladám a určite ešte zopakujem.

Čo budeme potrebovať

Jednu mladú cukinu na osobu, kuracie mäso (ktoré zomelieme), jeden jemný tvaroh, jedno vajce, cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie. Na obrázku opäť raz chýba jedna ingrediencia. Pripravíme si aj kôpor.

001.JPG

Cukiny poriadne umyjeme, po dĺžke rozkrojíme a dužinu vydlabeme takýmto "udělátkom", alebo malou lyžičkou. Dužinu nezahodíme, budeme ju totiž potrebovať v ďalšom kroku.

002.JPG

Cukiny uložíme na plech. Osolíme ich, jemne okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

003.JPG

Vydlabanú dužinu na jemno nasekáme. Panvicu s olivovým olejom rozohrejeme a nasekanú cukinu do nej vhodíme. Dusíme do zmäknutia.

004.JPG

K cukine pridáme zomleté kuracie mäso.

006.JPG

Pražíme pokiaľ všetky kúsky mäsa neobelejú a potom pridáme kocku tvarohu, soľ a čierne korenie.

007.JPG

Poriadne premiešame a odstavíme.

008.JPG

V mise necháme plnku vychladnúť a pridáme k nej jedno vajce, cesnak podľa chuti (nešetríme) a nasekaný kôpor. Všetko poriadne premiešame a plnka je hotová.

009.JPG

Malou lyžičkou naplníme polovičky cukín.

010.JPG

Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov približne dvadsať až dvadsaťpäť minút.

011.JPG

Výrazná cesnakovo kôprová chuť na mäkkých jemných cukinách. Ako prílohu sme podávali zemiaky podusené s mrkvou a mladou cibuľkou. Poviem vám do tohoto by som kedykoľvek išiel znova.

012.JPG

Dobrú chuť.

013.JPG

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Nadhľad Matie Lenickej

Radi by sme mali istotu, že ráno ešte bude svetlo

Rozumieme, komu najviac nahráva a vyhovuje Kiskova kauza. Veríme, že ju vyrieši so cťou.

Komentár Petra Schutza

Gajdošovi sa veriť nedá, pre Danka

V Smer-SNS-Híd je kapitán veľkým pánom.

EKONOMIKA

Do Moricových železničných opravovní vstupuje nový investor

Budamar získa tretinu v ŽOS Vrútky, čo sú tretie najväčšie opravovne. Sľubuje si od toho úsporu na opravách lokomotív a tisícky vagónov.


Už ste čítali?