reklama

Varíme s medveďom - Kuracie lízatká

Tento recept má korene v tradičnej čínskej aj indickej kuchyni. Nejde o žiadne veľké čarovanie s ingredienciami, skôr o trochu zvláštny a veľmi prácny spôsob prípravy kuracieho mäsa pred jeho tepelnou úpravou. Najčastejšie sa mäso obaľuje v rôznych pikantných cestíčkach a vypráža, ale ja som sa rozhodol kuracie lízatká upiecť a zistil som, prečo sa oplatí s týmto receptom toľko babrať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Ta poďme rovno na to.

Čo budeme potrebovať

Kuracie krídelká, med, horčicu a olej, do ktorého som pridal trochu sušeného tymiánu, soľ. No a hlavne jeden poriadne ostrý nôž.

Obrázok blogu

Krídelko rozložíme na pracovnej doske a odrežeme jeho najtenšiu časť. Tú v tomto recepte nebudeme potrebovať, ale môžete ju použiť napríklad pri príprave vývaru.

Obrázok blogu

Dve zvyšné časti krídelka rozrežeme v kĺbe. Potom zoberieme väčšiu časť a okolo jedného z kĺbov mäso orežeme a oškrabeme.

Obrázok blogu

Krídelko postavíme "na základňu" a prstami tlačíme mäso od kosti k spodnej časti. Potom v dlani jemne postláčame a prvé kuracie lízatko je hotové.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

S druhou časťou kuraťa budeme postupovať úplne rovnako, len na záver vytrhneme z lízatka tenšiu z dvoch kostí. A jedno krídelko máme hotové.

Obrázok blogu

Ako vidíte je to naozaj babračka a ak chceme rýchlovku na večeru, tak tento recept obídeme zo široka z ďaleka. Lízatká sú hotové pripravíme si marinádu.

Obrázok blogu

Zmiešame med, horčicu, olej a tymián. Aspoň, že tá marináda je hneď hotová.

Obrázok blogu

Lízatká obalíme v marináde a necháme aspoň dve hodiny odpočinúť.

Obrázok blogu

Rozložíme po plechu, pooblievame zvyšnou marinádou a šup s nimi do trúby.

Obrázok blogu

Pečieme v rúre rozohriatej na stoosemdesiat stupňov približne dvadsať minút.

A tu sa dostávame k tomu najdôležitejšiemu. Marinované krídelká by sme museli piecť najmenej štyridsať minút a za ten čas by med skaramelizoval a aj poriadne prihorel. Za dvadsať minút sa kuracie lízatká perfektne prepiekli a marináda zostala tak akurát skaramelizovaná a s výpekom vytvorila vynikajúcu omáčku, ktorú sme nemuseli riediť vodou.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Môžeme podávať s dipom ako ľahký snack, alebo predjedlo, alebo môžeme pripraviť ľahký chod väčšej večere. Ja som ich podával s mrkvovo zemiakovou kašou, jemne poliate naozaj intenzívnym výpekom.

Obrázok blogu

Dobrú chuť!

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu