reklama

Varíme s medveďom - Plnené bravčové karé

Tak a máme za sebou náš prvý "free day". Hneď po jeho úspešnom absolvovaní, sme opäť naskočili na diétu. Po troch týždňoch dodržiavania stravovacieho režimu sme sa odmenili jedlom, pri ktorom sme nekontrolovali ani tuky ani cukry. Od začiatku som vedel, že pripravím nejakú chutnú bravčovinu, ale nevedel som vybrať recept. Nakoniec som si spomenul na jeden, ktorý som videl pred mnohými rokmi v televízii, už si ani nespomínam, kto ho pripravoval. Vlastne si nespomínam ani na jednotlivé ingrediencie. Len tá harmoniková úprava mäsa, to bolo to, čo ma zaujalo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (24)

Ak chcete absolvovať naozaj dobrý free day, mali by ste sa poriadne pripraviť. Ide predsa o to, aby ste sa odmenili a nie o to, aby ste po vyčerpávajúcom dni strávenom v kuchyni, odpadli nad jedlom, ktoré vám vôbec nechutí a nijako vás nezaujme. Je pritom jedno, či skúsite vaše obľúbené jedlo, ktoré ste už varili tisíc krát, alebo nejakú úplnú novinku. Hlavne nech je to chutné, jednoduché a nech vás to naozaj poteší.

Čo budeme potrebovať

Vykostené bravčové karé podľa počtu stravníkov. To na obrázku je málo cez kilo a vystačí na päť až šesť veľkých porcií. K tomu si pripravíme jabĺčko, na plátky nakrájaný údený syr, na plátky nakrájanú anglickú alebo oravskú slaninu, horčicu, soľ a čierne korenie.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Jabĺčko nakrájame asi na centimetrové plátky a vykrojíme z nich jadrovníky.

Obrázok blogu

Karé umyjeme, očistíme a asi v centimetrových odstupoch nakrájame na plátky. Krájanie jednotlivých plátkov ale nedokončíme, krájame len tak, aby celý kus držal pekne pokope.

Obrázok blogu

Jednotlivé plátky nasolíme, nakoreníme a bohato natrieme horčicou.

Obrázok blogu

Medzi jednotlivé plátky mäsa povkladáme syr, jabĺčko a slaninu.

Obrázok blogu

Celý kus na pevno zviažeme kuchárskou niťou, preložíme do pekáča a po povrchu opäť bohato potrieme horčicou. Okolo mäsa naukladáme kúsky jabĺk, ktoré nám zostali a všetko podlejeme vodou.

Obrázok blogu

Pečieme na stosedemdesiat stupňov, najprv tridsať minút prikryté, potom odkryjeme a dopečieme ešte asi desať minút, aby sa na mäse spravila chrumkavá kôrka.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Pri krájaní jednotlivých porcií, krájame mäso šikmo cez plátky tak, aby mal každý na tanieri kúsok so všetkými plnkami.

Obrázok blogu

Podávame s opekanými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Takto pripravené mäso bude krehké a pritom zostane jemné a šťavnaté. Výpek získa príjemnú dochuť sladkých jabĺčok.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

Na záver ešte jednu dôležitú poznámku. Hoci sme naše porušenie diéty nazvali "free day", malo by ísť len o jedno denné jedlo, ktorým porušíme zásady diéty a nie o celodennú stravu.

Návrat k racionánej strave, však môže byť rovnako potešujúci ako free day. Toto je asi moje najobľúbenejšie jedlo, ktoré dokonca spĺňa nároky bezsacharidového dňa. Grilovaná zelenina a grilované kuracie prsia. Dochutené cesnakom soľou a olivovým olejom. Kto povedal, že diétne jedlo musí byť nechutné ha?

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Tým, ktorí ste sa rozhodli skúsiť schudnúť s medveďom držím palce a budúci týždeň, keď sa opäť vrátime k diétnym receptom si už môžeme porovnať naše prvé výsledky.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  693x

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu